ЛШ - преглед: ''Фото финиш'' Реала! Турбо Дортмунд убија, Јуве зарибао, шамар Тотенхему...!

Манчестер Сити очитао лекцију Меншу, сјајан деби Лестера, Лион згромио Динамо Загреб, Копенхаген изненадио у Порту!

Фудбал 14.09.2016 | 23:15
ЛШ - преглед: ''Фото финиш'' Реала! Турбо Дортмунд убија, Јуве зарибао, шамар Тотенхему...!
Првак Европе је започео одбрану титуле шокантним преокретом иако је био на рубу пораза. Мук и неверицу у Мадриду је изазвао сјајни Спортинг из Лисабона који је пружио одличну партију и умало победио шампиона минималцем. Али мајсторија Кристијана Роналдапротив бившег клуба у 90. минуту, а потом и хитац Алвара Морате у 94. минуту су спречили тоталну сензацију у Мадриду - 2:1.

Лавови су пружили тактички маестралну партију, Жорж Жезус је потпуно надиргао ЗиндеинаЗидана, а Реал је поптуно неутралисан у већем делу утакмице иако је играо у најјачем саставу. Спортинг је боље контролисао ситуацију у првом полувремену, имао и опасније нападе па је погодак Бруна Сезара у 48. минуту после неспоразума Рамоса и Модрићабио неминован. Имао је Спортинг добре шансе да дуплира предност, а онда је Реал притиснуо свим силама у финишу меча. Роналдо је погодио стативу, да би у 90. минуту спектакуларним голом из слободњака удахнуо живот Реалу. Гости нису могли да се опораве од шока, а још већи је уследио у последњим секундима утакмице када је АлвароМората бацио Бернабеу у делиријум сјајним голом главом за победу!

Феноменалном атмосфером навијачи Легије су прославили повратак клуба из Варшаве у Лигу шампиона после више од две деценије, али на терену није било разлога за задовољство Пољака. Борусија Дортмунд је уништила Армију и очитала јој фудбалску лекцију - 6:0. Већ после 17 минута игре је било огромних 3:0 за сјајне Милионере. Тухел је комбиновао са саставом и почео у стартних 11 са талентима попут Дембелеа и Пулишића, а Борусија је играла фантастично. Марио Геце је голом главом најавио канонаду, потом је Папасататоулос дуплирао предност, да би Бартра претворио оптадак у 3:0. Никада нико раније у Лиги шампиона није водио са 3:0 после 17 минута игре… Порција од нова три поготка је уследила у других 45 минута када су Гереиро, Обамејан и Кастро крунисали убитачне контре жуто-црних.

У најмање атрактивној групи, Лестер коло води са три бода после првог кола. Лисице су имале деби за памћење у Лиги шампиона и са 3:0 савладале Бриж који је оставио очајан утисак. Иако је имао предност домаћег терена, Бриж није ништа показао. После убацивања из аута и неспоразума голмана Бутеја и једног дефанзивца, Марк Олбарјтон је искористио поклон и довео Лестер у вођство. Потом је Марез постигао прелеп гол из слободњака и Енглези су после пола сата игре имали мирних 2:0. Марез је ставио тачку голом из пенала у другом полувремену. Лестер је добро кренуо, Брижу се лоше пише…

У истој групи, Копехаген је изненадио Порто у гостима - 1:1. Дански шампион је показао да није туриста и заслужено однео бод са Драгаоа. Португалци су повели лепим голом Отавија са 16 метара. Али прилично лоша реакција Портове одрбане је омогућила усмаљеном Корнелијусу на другој стативи да донесе Данцима изједначење и бод велики као кућа који им даје наду да могу и до нокаут фазе.

Јувентус је конструисао тим за освајање Лиге шампиона, али је зарибао већ на старту. Сатара дама је одиграла реми без голова на свом терену против Севиље. Иако је Јуве имао више од игре, Шпанци су фанатичном борбеношћу, дефанзивном организацијом и мушкој дуел игри успели да одоле у Торину и однесу кући велики бод. Јуве је имао неколико солдиних шанси, а једина права је била она када је Игуаин главом погодио пречку на асистенцију Алвеса. Севиља је све издржала, одрбанила се и оставрила велики резултат. 

Чело поменуте групе после првог кола, очекивано држи Лион. Француски тим је без икаквих проблема напунио мрежу загребачког Динама. Не онако брутално као у оној контроверзној утакмици од пре неколико година, али довољно убедљиво да Хрватима убије сваку наду у овој групи - 3:0. Динамо је издржао 13 минута до капитлуације када је Толизопостигао прелеп погодак главом. Французи су доминирали, голман спашавао Динамо веће катастрофе, али није могао да одрбани све. Две лепе акције поред очајне одрбане Модрих су омогућиле Ферију и Корнеу на почетку других 45 минута да реше све дилеме и запечате Лионову победу.

Борусију из Менхенгладбаха синоћ је спасло оно невреме у Манчестеру и одлагање утакмице, али вечерас спаса није могло да буде. На сјајну партију Гвардиолиног Ситија накалемило се и најлошије издање Колтова ове сезоне, па је убедљивих 4:0 за Енглезе логичан след догађаја вечерас на Етихаду.

Од почетка до краја Манчестер Сити је имао контролу над утакмицом, створио десетак добрих шанси, па гости могу да буду и задовољни оваквим исходом...

Дефанзивом домаћина комнадовао је одлични Фернандињо, Де Брујне одиграо у складу са оним што смо видели претходног вуикенда у дербију Манчестера, а Серхио Агуерореализовао три од оних десетак шанси. Први пут одличног Зомера матирао је у 8. минуту на додавање Коларова, онда из сумњивог пенала у 28, да би се „исписао“ 13 минута пре последњег звиждука. Резервиста Ихеначо ставио је тачку у надокнади времена. 

Али није тај сумњиви пенал решио утакмицу. Неће утешити навијаче Борусије ни чињеница да је ово био шести пенал досуђен против њих на седмом мечу Лиге шампиона. Једноставно, за овакво огледање, са најјачим тимовима Европе, Колтови морају још да расту. А ПеповСити заиста је показао да је међу најмоћнијима и да ће ове сезоне с правом јуришати на саму завршницу Лиге шампиона.    

Још један немачки клуб, Леверкузен, није изгубио, али је свакако разочарао своје навијаче, јер када водите 2:0 против ЦСКА из Москве након 15 минута игре, онда се очекује сигурна и убедљива победа. Бајер је с друге стране успео да прокоцкао предност коју су му обезбедили Мехмеди и Чалханоглу. За само два минута (36. и 38. минут) Армија је изједначила и до краја се успешно бранила. Није домаћима помогло ни то што је Рогер Шмитјош на полувремену направио три измене и још јаче напао...

ЦСКА је све издржао.

У групи са Леверкзеном и ЦСКА после првог кола је први Монако. Кнежеви су направили велико изненађење на Вајт Харт Лејну против Тотенхема и победили 2:1. МајсторијаБернарда Силве после грешке Ламеле, а потом и погодак резервисте Лемара су донели Монаку великих 2:0 после пола сата игре. Спарси су након корнера и скока Алдервирелдасмањили у последњем минуту првог полувремена, али нису успели да избегну пораз. Кејње до краја промашио најбољу шансу, а Тотенхем је прилично разочарао игром и неће му бити лако да се докопа ноакут фазе у овој изједначеној групи. 

ГРУПА Ц:

Манчестер сити - Борусија Менхенгладбах 4:0 (2:0)
/Агуеро 8, 28п, 76, Ихеначо 90+1/

ГРУПА Е:

Бајер Леверкузен - ЦСКА Москва 2:2 (2:2)
/Мехмеди 8, Чалханоглу 16 - Дзагоев 37, Еременко 39/

Тотенхем - Монако 1:2 (1:2)
/Алдервирелд 45 - Силва 16. Дирар 29/

ГРУПА Ф:

Легија Варшава - Борусија Дортмунд 0:6 (0:3)
/Геце 7, Сократис 16, Бартра 18, Гереиро 52, Кастро 76, Обамејанг 87/

Реал Мадрид - Спортинг Лисабон 2:1 (0:0)
/Роналдо 89, Мората 90+5 - Цезар 47/

ГРУПА Г:

Бриж - Лестер 0:3 (0:2)
/Олбрајтон 6, Махрез 28, 52п/

Порто - Копенхаген 1:1 (1:0)
/Отавио 13 - Корнелијус 52/

ГРУПА Х:

Јувентус - Севиља 0:0

Лион - Динамо Загреб 3:0 (1:0)
/Толисо 13, Фери 49, Корне 52/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар