LŠ - pregled: ''Foto finiš'' Reala! Turbo Dortmund ubija, Juve zaribao, šamar Totenhemu...!

Mančester Siti očitao lekciju Menšu, sjajan debi Lestera, Lion zgromio Dinamo Zagreb, Kopenhagen iznenadio u Portu!

Fudbal 14.09.2016 | 23:15
LŠ - pregled: ''Foto finiš'' Reala! Turbo Dortmund ubija, Juve zaribao, šamar Totenhemu...!
Prvak Evrope je započeo odbranu titule šokantnim preokretom iako je bio na rubu poraza. Muk i nevericu u Madridu je izazvao sjajni Sporting iz Lisabona koji je pružio odličnu partiju i umalo pobedio šampiona minimalcem. Ali majstorija Kristijana Ronaldaprotiv bivšeg kluba u 90. minutu, a potom i hitac Alvara Morate u 94. minutu su sprečili totalnu senzaciju u Madridu - 2:1.

Lavovi su pružili taktički maestralnu partiju, Žorž Žezus je potpuno nadirgao ZindeinaZidana, a Real je poptuno neutralisan u većem delu utakmice iako je igrao u najjačem sastavu. Sporting je bolje kontrolisao situaciju u prvom poluvremenu, imao i opasnije napade pa je pogodak Bruna Sezara u 48. minutu posle nesporazuma Ramosa i Modrićabio neminovan. Imao je Sporting dobre šanse da duplira prednost, a onda je Real pritisnuo svim silama u finišu meča. Ronaldo je pogodio stativu, da bi u 90. minutu spektakularnim golom iz slobodnjaka udahnuo život Realu. Gosti nisu mogli da se oporave od šoka, a još veći je usledio u poslednjim sekundima utakmice kada je AlvaroMorata bacio Bernabeu u delirijum sjajnim golom glavom za pobedu!

Fenomenalnom atmosferom navijači Legije su proslavili povratak kluba iz Varšave u Ligu šampiona posle više od dve decenije, ali na terenu nije bilo razloga za zadovoljstvo Poljaka. Borusija Dortmund je uništila Armiju i očitala joj fudbalsku lekciju - 6:0. Već posle 17 minuta igre je bilo ogromnih 3:0 za sjajne Milionere. Tuhel je kombinovao sa sastavom i počeo u startnih 11 sa talentima poput Dembelea i Pulišića, a Borusija je igrala fantastično. Mario Gece je golom glavom najavio kanonadu, potom je Papasatatoulos duplirao prednost, da bi Bartra pretvorio optadak u 3:0. Nikada niko ranije u Ligi šampiona nije vodio sa 3:0 posle 17 minuta igre… Porcija od nova tri pogotka je usledila u drugih 45 minuta kada su Gereiro, Obamejan i Kastro krunisali ubitačne kontre žuto-crnih.

U najmanje atraktivnoj grupi, Lester kolo vodi sa tri boda posle prvog kola. Lisice su imale debi za pamćenje u Ligi šampiona i sa 3:0 savladale Briž koji je ostavio očajan utisak. Iako je imao prednost domaćeg terena, Briž nije ništa pokazao. Posle ubacivanja iz auta i nesporazuma golmana Buteja i jednog defanzivca, Mark Olbarjton je iskoristio poklon i doveo Lester u vođstvo. Potom je Marez postigao prelep gol iz slobodnjaka i Englezi su posle pola sata igre imali mirnih 2:0. Marez je stavio tačku golom iz penala u drugom poluvremenu. Lester je dobro krenuo, Brižu se loše piše…

U istoj grupi, Kopehagen je iznenadio Porto u gostima - 1:1. Danski šampion je pokazao da nije turista i zasluženo odneo bod sa Dragaoa. Portugalci su poveli lepim golom Otavija sa 16 metara. Ali prilično loša reakcija Portove odrbane je omogućila usmaljenom Kornelijusu na drugoj stativi da donese Dancima izjednačenje i bod veliki kao kuća koji im daje nadu da mogu i do nokaut faze.

Juventus je konstruisao tim za osvajanje Lige šampiona, ali je zaribao već na startu. Satara dama je odigrala remi bez golova na svom terenu protiv Sevilje. Iako je Juve imao više od igre, Španci su fanatičnom borbenošću, defanzivnom organizacijom i muškoj duel igri uspeli da odole u Torinu i odnesu kući veliki bod. Juve je imao nekoliko soldinih šansi, a jedina prava je bila ona kada je Iguain glavom pogodio prečku na asistenciju Alvesa. Sevilja je sve izdržala, odrbanila se i ostavrila veliki rezultat. 

Čelo pomenute grupe posle prvog kola, očekivano drži Lion. Francuski tim je bez ikakvih problema napunio mrežu zagrebačkog Dinama. Ne onako brutalno kao u onoj kontroverznoj utakmici od pre nekoliko godina, ali dovoljno ubedljivo da Hrvatima ubije svaku nadu u ovoj grupi - 3:0. Dinamo je izdržao 13 minuta do kapitluacije kada je Tolizopostigao prelep pogodak glavom. Francuzi su dominirali, golman spašavao Dinamo veće katastrofe, ali nije mogao da odrbani sve. Dve lepe akcije pored očajne odrbane Modrih su omogućile Feriju i Korneu na početku drugih 45 minuta da reše sve dileme i zapečate Lionovu pobedu.

Borusiju iz Menhengladbaha sinoć je spaslo ono nevreme u Mančesteru i odlaganje utakmice, ali večeras spasa nije moglo da bude. Na sjajnu partiju Gvardiolinog Sitija nakalemilo se i najlošije izdanje Koltova ove sezone, pa je ubedljivih 4:0 za Engleze logičan sled događaja večeras na Etihadu.

Od početka do kraja Mančester Siti je imao kontrolu nad utakmicom, stvorio desetak dobrih šansi, pa gosti mogu da budu i zadovoljni ovakvim ishodom...

Defanzivom domaćina komnadovao je odlični Fernandinjo, De Brujne odigrao u skladu sa onim što smo videli prethodnog vuikenda u derbiju Mančestera, a Serhio Aguerorealizovao tri od onih desetak šansi. Prvi put odličnog Zomera matirao je u 8. minutu na dodavanje Kolarova, onda iz sumnjivog penala u 28, da bi se „ispisao“ 13 minuta pre poslednjeg zvižduka. Rezervista Ihenačo stavio je tačku u nadoknadi vremena. 

Ali nije taj sumnjivi penal rešio utakmicu. Neće utešiti navijače Borusije ni činjenica da je ovo bio šesti penal dosuđen protiv njih na sedmom meču Lige šampiona. Jednostavno, za ovakvo ogledanje, sa najjačim timovima Evrope, Koltovi moraju još da rastu. A PepovSiti zaista je pokazao da je među najmoćnijima i da će ove sezone s pravom jurišati na samu završnicu Lige šampiona.    

Još jedan nemački klub, Leverkuzen, nije izgubio, ali je svakako razočarao svoje navijače, jer kada vodite 2:0 protiv CSKA iz Moskve nakon 15 minuta igre, onda se očekuje sigurna i ubedljiva pobeda. Bajer je s druge strane uspeo da prokockao prednost koju su mu obezbedili Mehmedi i Čalhanoglu. Za samo dva minuta (36. i 38. minut) Armija je izjednačila i do kraja se uspešno branila. Nije domaćima pomoglo ni to što je Roger Šmitjoš na poluvremenu napravio tri izmene i još jače napao...

CSKA je sve izdržao.

U grupi sa Leverkzenom i CSKA posle prvog kola je prvi Monako. Kneževi su napravili veliko iznenađenje na Vajt Hart Lejnu protiv Totenhema i pobedili 2:1. MajstorijaBernarda Silve posle greške Lamele, a potom i pogodak rezerviste Lemara su doneli Monaku velikih 2:0 posle pola sata igre. Sparsi su nakon kornera i skoka Aldervireldasmanjili u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali nisu uspeli da izbegnu poraz. Kejnje do kraja promašio najbolju šansu, a Totenhem je prilično razočarao igrom i neće mu biti lako da se dokopa noakut faze u ovoj izjednačenoj grupi. 

GRUPA C:

Mančester siti - Borusija Menhengladbah 4:0 (2:0)
/Aguero 8, 28p, 76, Ihenačo 90+1/

GRUPA E:

Bajer Leverkuzen - CSKA Moskva 2:2 (2:2)
/Mehmedi 8, Čalhanoglu 16 - Dzagoev 37, Eremenko 39/

Totenhem - Monako 1:2 (1:2)
/Aldervireld 45 - Silva 16. Dirar 29/

GRUPA F:

Legija Varšava - Borusija Dortmund 0:6 (0:3)
/Gece 7, Sokratis 16, Bartra 18, Gereiro 52, Kastro 76, Obamejang 87/

Real Madrid - Sporting Lisabon 2:1 (0:0)
/Ronaldo 89, Morata 90+5 - Cezar 47/

GRUPA G:

Briž - Lester 0:3 (0:2)
/Olbrajton 6, Mahrez 28, 52p/

Porto - Kopenhagen 1:1 (1:0)
/Otavio 13 - Kornelijus 52/

GRUPA H:

Juventus - Sevilja 0:0

Lion - Dinamo Zagreb 3:0 (1:0)
/Toliso 13, Feri 49, Korne 52/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar