Ред Бул се потпуно окренуо 2017. години!

Ред Бул је прежалио 2016. и потпуно се концентрише на следећу сезону у Формули 1.

Остали спортови 15.09.2016 | 14:45
Ред Бул се потпуно окренуо 2017. години!
Аустријски тим је други у поретку конструктора са 290 бодова из 14 трка, али заостаје више од 200 за Мерцедесом.

Због тога се екипа базирана у Милтон Кејнзу фокусира на 2017. годину у којој жели да окончао доминацију немачког ривала и освоји прву титулу од 2013. године.

"Ред Бул" је једини тим који је осим Мерцедеса славио у текућој сезони, Макс Ферстапен је изненадио све на свом дебију у овом болиду на Каталуњи, а осим тога имао је још три подијума.

Из трке у трку напредовао је и Данијел Рикардо, тренутно трећи у генералном поретку возача, али је приоритет екипе ипак болид за следећу годину.

Разлог за то су наравно и нове инжењерске промене које захтева Ф1, а које се тичу и мотора и аеродинамике болида, па ће РБ сваку наредну трку у шампионату, а остало их је још седам, користити да унапреди своје болид.

"Имамо још неколико ситница за унапређење тренутног болида за Сингапур, али ништа велико, па није проблем што је цела фабрика концентрисана на 2017", рекао је директор Ред Була Кристијан Хорнер.

РБ је протеклог викенда остао без подијума у Италији, први пут од јуна и трке у Азербејџану, јер су Рикардо и Ферстапен завршили трку у Монци као пети, односно седми.

"Сингапур је другачији тип стазе, очекујем да будемо снажнији. Надам се да ћемо се приближити Ферарију и намучити их више него у Монци. Монца је стаза за чисту снагу, има доста спорих кривина, дугачких праваца, па је јасно шта је ту могуће урадити. Долазе стазе који више одговарају нашем болиду, Сингапур, Малезија, Јапан и Мексико су теоретски трке на којима би требало да се истакнемо", рекао је Ферстапен.

Ноћна улична трка у Сингапуру на програму је 18. септембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар