Red Bul se potpuno okrenuo 2017. godini!

Red Bul je prežalio 2016. i potpuno se koncentriše na sledeću sezonu u Formuli 1.

Ostali sportovi 15.09.2016 | 14:45
Red Bul se potpuno okrenuo 2017. godini!
Austrijski tim je drugi u poretku konstruktora sa 290 bodova iz 14 trka, ali zaostaje više od 200 za Mercedesom.

Zbog toga se ekipa bazirana u Milton Kejnzu fokusira na 2017. godinu u kojoj želi da okončao dominaciju nemačkog rivala i osvoji prvu titulu od 2013. godine.

"Red Bul" je jedini tim koji je osim Mercedesa slavio u tekućoj sezoni, Maks Ferstapen je iznenadio sve na svom debiju u ovom bolidu na Katalunji, a osim toga imao je još tri podijuma.

Iz trke u trku napredovao je i Danijel Rikardo, trenutno treći u generalnom poretku vozača, ali je prioritet ekipe ipak bolid za sledeću godinu.

Razlog za to su naravno i nove inženjerske promene koje zahteva F1, a koje se tiču i motora i aerodinamike bolida, pa će RB svaku narednu trku u šampionatu, a ostalo ih je još sedam, koristiti da unapredi svoje bolid.

"Imamo još nekoliko sitnica za unapređenje trenutnog bolida za Singapur, ali ništa veliko, pa nije problem što je cela fabrika koncentrisana na 2017", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

RB je proteklog vikenda ostao bez podijuma u Italiji, prvi put od juna i trke u Azerbejdžanu, jer su Rikardo i Ferstapen završili trku u Monci kao peti, odnosno sedmi.

"Singapur je drugačiji tip staze, očekujem da budemo snažniji. Nadam se da ćemo se približiti Ferariju i namučiti ih više nego u Monci. Monca je staza za čistu snagu, ima dosta sporih krivina, dugačkih pravaca, pa je jasno šta je tu moguće uraditi. Dolaze staze koji više odgovaraju našem bolidu, Singapur, Malezija, Japan i Meksiko su teoretski trke na kojima bi trebalo da se istaknemo", rekao je Ferstapen.

Noćna ulična trka u Singapuru na programu je 18. septembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar