"Близзард" из САД-а у посјети Бијељини

Народни посланик Златко Максимовић угостио је данас Одбојкашку организацију "Близзард" из САД-а која се састала са домаћим одбојкашким клубом "Либером" из Бијељине. Ова америчка организација окупља спортисте различитих узраста и нација у циљу што квалитетнијег развоја одбојке у свијету.

Република Српска 14.09.2016 | 14:05
"Близзард" из САД-а у посјети Бијељини
Приликом ове посјете размотрили су се сви услови успостављања сарадње између нашег тима и америчке организације, истакао је Максимовић.



"Задовољство је данас бити у Бијељини, задовољство је видјети да млади људи , спортисти из других држава, овај пут из Америке, радо долазе у наш град, радо долазе у Бијељину. Користим прилику да се захвалим предсједнику Одбојкашке организације "Близзард" Бил Лију који је нашао вријеме да дође у Бијељину, они се ових дана налазе на турнеји у Србији где њихови спортисти тренирају са најбољим српским одбојкашима, посматрају рад и тренинге наших најбољих тимова."



Као једну од будућих посјета америчких одбојкаша Бијељини предсједник ове организације Бил Ли наводи могућност организације тренинга код нас, гдје би тренери били њихови играчи или тренери.



"Драго ми је што наши спортисти такође могу да искусе какав је живот овдје и у Србији, да се боље упознају са обичајима и културом ове земље, као и да виде какви свјетски шампиони се формирајуна овим просторима", каже Ли.



Циљ доласка америчких одбојкаша у Бијељину је преговор о могућој сарадњи са нашим клубовима, као и разне врсте спонзорских пакета које нуди њихова организација, а који би омогућили одлазак наших спортиста у Америку, где би тренирали и градили каријеру., наводи Бојан Квргић тренер ОК "Либеро".

Долазак америчких спортсита је организован од стране Компаније Слобомир уз подршку народног посланика Златка Максимовића.