"Blizzard" iz SAD-a u posjeti Bijeljini

Narodni poslanik Zlatko Maksimović ugostio je danas Odbojkašku organizaciju "Blizzard" iz SAD-a koja se sastala sa domaćim odbojkaškim klubom "Liberom" iz Bijeljine. Ova američka organizacija okuplja sportiste različitih uzrasta i nacija u cilju što kvalitetnijeg razvoja odbojke u svijetu.

Republika Srpska 14.09.2016 | 14:05
"Blizzard" iz SAD-a u posjeti Bijeljini
Prilikom ove posjete razmotrili su se svi uslovi uspostavljanja saradnje između našeg tima i američke organizacije, istakao je Maksimović.



"Zadovoljstvo je danas biti u Bijeljini, zadovoljstvo je vidjeti da mladi ljudi , sportisti iz drugih država, ovaj put iz Amerike, rado dolaze u naš grad, rado dolaze u Bijeljinu. Koristim priliku da se zahvalim predsjedniku Odbojkaške organizacije "Blizzard" Bil Liju koji je našao vrijeme da dođe u Bijeljinu, oni se ovih dana nalaze na turneji u Srbiji gde njihovi sportisti treniraju sa najboljim srpskim odbojkašima, posmatraju rad i treninge naših najboljih timova."



Kao jednu od budućih posjeta američkih odbojkaša Bijeljini predsjednik ove organizacije Bil Li navodi mogućnost organizacije treninga kod nas, gdje bi treneri bili njihovi igrači ili treneri.



"Drago mi je što naši sportisti takođe mogu da iskuse kakav je život ovdje i u Srbiji, da se bolje upoznaju sa običajima i kulturom ove zemlje, kao i da vide kakvi svjetski šampioni se formirajuna ovim prostorima", kaže Li.



Cilj dolaska američkih odbojkaša u Bijeljinu je pregovor o mogućoj saradnji sa našim klubovima, kao i razne vrste sponzorskih paketa koje nudi njihova organizacija, a koji bi omogućili odlazak naših sportista u Ameriku, gde bi trenirali i gradili karijeru., navodi Bojan Kvrgić trener OK "Libero".

Dolazak američkih sportsita je organizovan od strane Kompanije Slobomir uz podršku narodnog poslanika Zlatka Maksimovića.