Ранијери отворено о свему...

Јувентус је велики јер га не покреће страни капитал! Тоти је божанство, Балотели може да буде шампион! Менаџер Лестера имао речи хвале и за Карла Анчелотија, а говорио је и о Лестеру, Наполију, Лиги шампиона...

Фудбал 14.09.2016 | 22:00
Ранијери отворено о свему...
Ретко ко је прошле сезоне умео да одушеви фудбалску планету као Лестер, а вероватно нико није тако пријатно изненадио каоКлаудио Ранијери. Дуго оспораван јер су му кроз целу каријеру недостајале титуле, а сада менаџер којег сви желе да победе. 

Без обзира на све, један је од тренера са богатим искуством, јер је радио на више меридијана и у најбољим лигама света. Зато и јесте компетентан да говори о многим стварима.

Да Франческо Тоти и у 40. години представља витални део Роме видели смо у недавном мечу са Сампдоријом, када је као измена у игру ушао на старту другог полувремена, а онда до краја уписао асистенцију и гол за победу. Легендарни Принц Рима пркоси времену, али и тврдоглавим одлукама тренера Лучана Спалетија, који и даље одбија да Тотију пружи више минута у игри.

Али ако питате Ранијерија, вечни капитен Вучице као да није остарио ни дана током ових двадесет и кусур година на великој сцени.

„Тај човек је као божанство, човек уопште не стари. Када смо разговарали недавно, његове речи су ме јако дирнуле. Рекао ми је: 'Клаудио, осећам се јако добро и ако наставим овако зашто бих стао?' То је управо оно што сам и ја помислио. Зашто би отишао у пензију ако је и даље од кључне важности за клуб. Ваљда је и он сам схватио да може да игра по пола сата и буде стрелац, што је јако важно“, пита се менаџер Лестера у опширном разговору за Газету дело спорт.

Италијански чудотворац и шампион Енглеске с Лисицама најавио је и улазак клуба у Лигу шампиона.

„То је посебан турнир, а ту се враћам с Лестером, клубом који је већ постигао много тога. Страст овог клуба осетио је цео свет, што ме посебно испуњава поносом. Улазак у Лигу шампиона долази као награда граду, навијачима, играчима, управи. Ушли смо у такмичење поносни. Имамо снагу и образ, јер желимо да будемо добри“.

Не крије Ранијери да је свестан какав је изазов пред Лестером, посебно јер се састав доста изменио у односу на прошлу сезону.

„Имамо нове играче, мотивација противника да нас победи сада је много већа. Очекивао сам да ћемо овако почети сезону, да ће бити тешко. Поновити нешто тако добро као оно што смо урадили прошле сезоне је изузетно тешко за велике клубове, а камоли Лестер“.

Као фаворита за освајање европске титуле види минхенски Бајерн. Али и Јувентус, где је радио пуне две године.

„Карло Анчелоти је невероватан стручњак, с огромним талентом. Он с таквом лакоћом разуме и говори енглески, шпански и немачки. Ево, већ после месец дана делује као да је један од њих. Зна како се побеђује, како се узимају трофеји, велики човек који увек гледа да одржава што бољи однос са играчима“, прича Ранијери и наставља:

„Јувентус са Игуаином, Пјанићем, Бенатијом је већ сада шампион. Са оваквим тимом Јувентус може да игра са било ким. Кључ успеха овог клуба је што нису потребне кинеске или америчке инвестиције да би клуб био на врху“.

Мало и о Наполију.

„Наполи се одлично снашао након што је Игуаин отишао. Дошла су права појачања, а Маурицио Сари је тренер који је успео да сачува тим. Наполију није потребно да освоји Лигу шампиона, већ морају да остану достојанствени и да не разочарају“.

За крај, вечита енигма – Марио Балотели.

„Пресрећан сам због њега и што је дебитовао за Ницу са два гола. Много ми је драг момак, а добар је играч. Још има времена за њега, још може да постане шампион“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар