Ranijeri otvoreno o svemu...

Juventus je veliki jer ga ne pokreće strani kapital! Toti je božanstvo, Baloteli može da bude šampion! Menadžer Lestera imao reči hvale i za Karla Ančelotija, a govorio je i o Lesteru, Napoliju, Ligi šampiona...

Fudbal 14.09.2016 | 22:00
Ranijeri otvoreno o svemu...
Retko ko je prošle sezone umeo da oduševi fudbalsku planetu kao Lester, a verovatno niko nije tako prijatno iznenadio kaoKlaudio Ranijeri. Dugo osporavan jer su mu kroz celu karijeru nedostajale titule, a sada menadžer kojeg svi žele da pobede. 

Bez obzira na sve, jedan je od trenera sa bogatim iskustvom, jer je radio na više meridijana i u najboljim ligama sveta. Zato i jeste kompetentan da govori o mnogim stvarima.

Da Frančesko Toti i u 40. godini predstavlja vitalni deo Rome videli smo u nedavnom meču sa Sampdorijom, kada je kao izmena u igru ušao na startu drugog poluvremena, a onda do kraja upisao asistenciju i gol za pobedu. Legendarni Princ Rima prkosi vremenu, ali i tvrdoglavim odlukama trenera Lučana Spaletija, koji i dalje odbija da Totiju pruži više minuta u igri.

Ali ako pitate Ranijerija, večni kapiten Vučice kao da nije ostario ni dana tokom ovih dvadeset i kusur godina na velikoj sceni.

„Taj čovek je kao božanstvo, čovek uopšte ne stari. Kada smo razgovarali nedavno, njegove reči su me jako dirnule. Rekao mi je: 'Klaudio, osećam se jako dobro i ako nastavim ovako zašto bih stao?' To je upravo ono što sam i ja pomislio. Zašto bi otišao u penziju ako je i dalje od ključne važnosti za klub. Valjda je i on sam shvatio da može da igra po pola sata i bude strelac, što je jako važno“, pita se menadžer Lestera u opširnom razgovoru za Gazetu delo sport.

Italijanski čudotvorac i šampion Engleske s Lisicama najavio je i ulazak kluba u Ligu šampiona.

„To je poseban turnir, a tu se vraćam s Lesterom, klubom koji je već postigao mnogo toga. Strast ovog kluba osetio je ceo svet, što me posebno ispunjava ponosom. Ulazak u Ligu šampiona dolazi kao nagrada gradu, navijačima, igračima, upravi. Ušli smo u takmičenje ponosni. Imamo snagu i obraz, jer želimo da budemo dobri“.

Ne krije Ranijeri da je svestan kakav je izazov pred Lesterom, posebno jer se sastav dosta izmenio u odnosu na prošlu sezonu.

„Imamo nove igrače, motivacija protivnika da nas pobedi sada je mnogo veća. Očekivao sam da ćemo ovako početi sezonu, da će biti teško. Ponoviti nešto tako dobro kao ono što smo uradili prošle sezone je izuzetno teško za velike klubove, a kamoli Lester“.

Kao favorita za osvajanje evropske titule vidi minhenski Bajern. Ali i Juventus, gde je radio pune dve godine.

„Karlo Ančeloti je neverovatan stručnjak, s ogromnim talentom. On s takvom lakoćom razume i govori engleski, španski i nemački. Evo, već posle mesec dana deluje kao da je jedan od njih. Zna kako se pobeđuje, kako se uzimaju trofeji, veliki čovek koji uvek gleda da održava što bolji odnos sa igračima“, priča Ranijeri i nastavlja:

„Juventus sa Iguainom, Pjanićem, Benatijom je već sada šampion. Sa ovakvim timom Juventus može da igra sa bilo kim. Ključ uspeha ovog kluba je što nisu potrebne kineske ili američke investicije da bi klub bio na vrhu“.

Malo i o Napoliju.

„Napoli se odlično snašao nakon što je Iguain otišao. Došla su prava pojačanja, a Mauricio Sari je trener koji je uspeo da sačuva tim. Napoliju nije potrebno da osvoji Ligu šampiona, već moraju da ostanu dostojanstveni i da ne razočaraju“.

Za kraj, večita enigma – Mario Baloteli.

„Presrećan sam zbog njega i što je debitovao za Nicu sa dva gola. Mnogo mi je drag momak, a dobar je igrač. Još ima vremena za njega, još može da postane šampion“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar