Како је Мурињо учинио Швајнија најплаћенијим?! Ево, овако...

Избацивањем Швајнштајгера из свлачионице, Мурињо је активирао клаузулу која штити лик и дело фудбалера, тако да је његова "плата" енормно скочила и он је ове године у рангу са Роналдом и Месијем по заради.

Фудбал 15.09.2016 | 11:30
Како је Мурињо учинио Швајнија најплаћенијим?! Ево, овако...
Одлука Жозеа Муриња да Бастијана Швајнштајгера, пре и него што је почела сезона, избаци из такмичарског погона и пошаље на тренинг са омладинцима коштала је Манчестер јунајтед невероватних 6,7 милиона фунти.

Односно осам милиона евра.

Коштала би готово идентично колико је Јунајтед менаџера Луја ван Гала платио Бајерну из Минхена за – у том тренутку – фантастичног фудбалера.

Годишњи извештај Манчестер јунајтеда, првог енглеског клуба са обртом капитала од преко пола милијарде фунти, открио је и неке шкакљиве детаље, попут податка да је комплетан Ван Галов стручни штаб исплаћен и да је то коштало клуб 8,4 милиона фунти (10,8 милиона евра), али и да је нарушавање фудбалског имиџа Швајнштајгера коштало скоро толико!

Овај непланирани трошак у извештају је наведен под "ванредне исплате", а објашњен је "надокнадом за неиспуњење регистрације".

Да појаснимо, у Швајнштајгеровом уговору очигледно је постојала клаузула која је штитила његов углед, лик и дело и бранила га од изузимања из такмичарског погона, јер се тиме обара вредност играча на тржишту и шаље заинтересованим странама негативна слика о њему, међутим та ставка очигледно није занимала Муриња, који је практично на првом сусрету једнио од најтрофејнијих фудбалера свих времена поручио да се прикључи омладинцима.

Енглеска јавност очекивала је да ће се Швајнштајгер изборити с овим "хејтом" када га је Мурињо уврстио међу 25 регистрованих играча за Премијер лигу, што је и био у могућности, јер у 25 не улазе играчи млађи од 21 године, а има их неколико "активних" у Јунајтеду, но "хлађење" је уследило убрзо када је клуб послао списак регистрованих за Лигу Европе и ту није било Немца.

Он је рекао да му је Јунајтед последњи клуб за који ће наступати у Европи, али до истека прелазног рока у Енглеској супруг наше Ане Ивановић није пронашао жељени ангажман тако да је остао практично замрзнут у "Театру снова", но не и без адекватне новчане зараде.

Мало који фудбалер на свету има годишњу плату од осам милиона евра.

Занимљиво, Швајнштајгерова (32) плата износи 200.000 фунти недељно и он ће наставити да је прима све до трансфера, а актуелни уговор му траје до 2018. године. Годишње, Швајнштајгер зарађује око 12 милиона евра по слову уговора, тако да се може рећи да га је овом "повишицом" Мурињо учинио једним од најплаћенијих фудбалера света свих времена, са зарадом попут Роналдове или Месијеве.

Овакву "плату" у Јунајтеду нема нико, ни Златан Ибрахимовић, ни Вејн Руни, ни Пол Погба...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар