Kako je Murinjo učinio Švajnija najplaćenijim?! Evo, ovako...

Izbacivanjem Švajnštajgera iz svlačionice, Murinjo je aktivirao klauzulu koja štiti lik i delo fudbalera, tako da je njegova "plata" enormno skočila i on je ove godine u rangu sa Ronaldom i Mesijem po zaradi.

Fudbal 15.09.2016 | 11:30
Kako je Murinjo učinio Švajnija najplaćenijim?! Evo, ovako...
Odluka Žozea Murinja da Bastijana Švajnštajgera, pre i nego što je počela sezona, izbaci iz takmičarskog pogona i pošalje na trening sa omladincima koštala je Mančester junajted neverovatnih 6,7 miliona funti.

Odnosno osam miliona evra.

Koštala bi gotovo identično koliko je Junajted menadžera Luja van Gala platio Bajernu iz Minhena za – u tom trenutku – fantastičnog fudbalera.

Godišnji izveštaj Mančester junajteda, prvog engleskog kluba sa obrtom kapitala od preko pola milijarde funti, otkrio je i neke škakljive detalje, poput podatka da je kompletan Van Galov stručni štab isplaćen i da je to koštalo klub 8,4 miliona funti (10,8 miliona evra), ali i da je narušavanje fudbalskog imidža Švajnštajgera koštalo skoro toliko!

Ovaj neplanirani trošak u izveštaju je naveden pod "vanredne isplate", a objašnjen je "nadoknadom za neispunjenje registracije".

Da pojasnimo, u Švajnštajgerovom ugovoru očigledno je postojala klauzula koja je štitila njegov ugled, lik i delo i branila ga od izuzimanja iz takmičarskog pogona, jer se time obara vrednost igrača na tržištu i šalje zainteresovanim stranama negativna slika o njemu, međutim ta stavka očigledno nije zanimala Murinja, koji je praktično na prvom susretu jednio od najtrofejnijih fudbalera svih vremena poručio da se priključi omladincima.

Engleska javnost očekivala je da će se Švajnštajger izboriti s ovim "hejtom" kada ga je Murinjo uvrstio među 25 registrovanih igrača za Premijer ligu, što je i bio u mogućnosti, jer u 25 ne ulaze igrači mlađi od 21 godine, a ima ih nekoliko "aktivnih" u Junajtedu, no "hlađenje" je usledilo ubrzo kada je klub poslao spisak registrovanih za Ligu Evrope i tu nije bilo Nemca.

On je rekao da mu je Junajted poslednji klub za koji će nastupati u Evropi, ali do isteka prelaznog roka u Engleskoj suprug naše Ane Ivanović nije pronašao željeni angažman tako da je ostao praktično zamrznut u "Teatru snova", no ne i bez adekvatne novčane zarade.

Malo koji fudbaler na svetu ima godišnju platu od osam miliona evra.

Zanimljivo, Švajnštajgerova (32) plata iznosi 200.000 funti nedeljno i on će nastaviti da je prima sve do transfera, a aktuelni ugovor mu traje do 2018. godine. Godišnje, Švajnštajger zarađuje oko 12 miliona evra po slovu ugovora, tako da se može reći da ga je ovom "povišicom" Murinjo učinio jednim od najplaćenijih fudbalera sveta svih vremena, sa zaradom poput Ronaldove ili Mesijeve.

Ovakvu "platu" u Junajtedu nema niko, ni Zlatan Ibrahimović, ni Vejn Runi, ni Pol Pogba...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar