Неприхватљиве игре око избора кандидата

Покушаји да се утиче на одлуку земаља које утврђују кандидате за мјесто генералног секретара УН су неприхватљиви, а информације у бугарским медијима да би Русија могла да подржи тако нешто су лаж, рекла је вечерас портпарол руског Министарства спољних послова Светлана Захарова.

Свијет 11.09.2016 | 21:50
Неприхватљиве игре око избора кандидата
Захарова је ово рекла одговарајући на питање новинара агенције ТАСС да прокоментарише наводе у бугарским медијима да је њемачки канцелар Ангела Меркел наводно убиједила руског предсједника Владимира Путина да подржи бугарског кандидата Кристалину Георгијеву умјесто првобитног канидата Софије Ирину Бокову.

"Не тако давно, на маргинама самита Г20 у Кини њемачки канцелар је покушала да разговара са руским лидерима о могућој руској подршци бугарском незваничном кандидату. Меркеловој је јасно и отворено речено да је номинација кандидата за мјесто генералног секретара УН искључиво суверена одлука те земље и било какав покушај да се на ту одлуку утиче директно или индиректно је неприхватљив", рекла је она.

Захарова је додала да је Москва упозната са тврдњама бугарских медија који наводе да је Русија умијешана у игре мијењања кандидата, као и да бугарски лидери планирају да промијене своју одлуку и поставе новог кандидата под утицајем неких спољних играча.

"Те игре нису ништа друго него покушај да се та земља увуче у неке закулисне радње", рекла је Захарова. 

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар