Жесток одговор на пријетње Пјонгјанга

Јужна Кореја има план за тотално уништење престонице Северне Кореје, уколико званични Пјонгјанг покаже било какве знакове да спрема нуклеарни напад, објавила је данас јужнокорејска агенција Јонхап, позивајући се на војне изворе.

Свијет 11.09.2016 | 14:52
Жесток одговор на пријетње Пјонгјанга
Тај извор је Јонхапу рекао да ће сваки ћошак Пјонгјанга "бити у потпуности уништен балистичким ракетама и високо-експлозивним гранатама", пренео је Би-Би-Си, напомињући да је Јонхап близак јужнокорејској влади и да се финансира из буџета.

Јужна Кореја је у петак извела своју пету и досад највећу нуклеарну пробу, а међународна заједница размишља како да одговори на ту пробу, па САД разматрају и унилатерално пооштрење санкција.

Званичник јужнокорејске војске је за Јонхап рекао да би део Пјонгјанга у којем, како се сматра, живи лидер те земље Ким Џонг Ун, био посебно изложен ударима.

Престоница Северне Кореје, истиче извор, "биће претворен у пепео и потпуно уклоњен са мапе света".

Дописник Би-Би-Сија задужен за Северну и Јужну Кореју Стив Еванс наводи да Сеул сада користи исту оштру реторику која леди крв у жилама попут оне коју Пјонгјанг често користи када коментарише јужнокорејску владу.

Северна Кореја која је у петак извела пету нуклеарну пробу, данас је позвала Сједињене Америчке Државе да је признају као "државу с нуклеарним оружјем".

Државна телевизија Северне Кореје саопштила је да је ова земља сада у стању да "поставља нуклеарне бојеве главе на балистичке ракете".

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бено

11.09.2016 13:02

Сацекајмо одговор северне кореје,врло занимљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

11.09.2016 13:14

Јужна Кореја је у петак извела своју пету и досад највећу нуклеарну пробу, а међународна заједница размишља како да одговори на ту пробу, па САД разматрају и унилатерално пооштрење санкција.ПА ВАЉДА СЈЕВЕРНА КОРЕА!!?

ОДГОВОРИТЕ