Žestok odgovor na prijetnje Pjongjanga

Južna Koreja ima plan za totalno uništenje prestonice Severne Koreje, ukoliko zvanični Pjongjang pokaže bilo kakve znakove da sprema nuklearni napad, objavila je danas južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na vojne izvore.

Svijet 11.09.2016 | 14:52
Žestok odgovor na prijetnje Pjongjanga
Taj izvor je Jonhapu rekao da će svaki ćošak Pjongjanga "biti u potpunosti uništen balističkim raketama i visoko-eksplozivnim granatama", preneo je Bi-Bi-Si, napominjući da je Jonhap blizak južnokorejskoj vladi i da se finansira iz budžeta.

Južna Koreja je u petak izvela svoju petu i dosad najveću nuklearnu probu, a međunarodna zajednica razmišlja kako da odgovori na tu probu, pa SAD razmatraju i unilateralno pooštrenje sankcija.

Zvaničnik južnokorejske vojske je za Jonhap rekao da bi deo Pjongjanga u kojem, kako se smatra, živi lider te zemlje Kim DŽong Un, bio posebno izložen udarima.

Prestonica Severne Koreje, ističe izvor, "biće pretvoren u pepeo i potpuno uklonjen sa mape sveta".

Dopisnik Bi-Bi-Sija zadužen za Severnu i Južnu Koreju Stiv Evans navodi da Seul sada koristi istu oštru retoriku koja ledi krv u žilama poput one koju Pjongjang često koristi kada komentariše južnokorejsku vladu.

Severna Koreja koja je u petak izvela petu nuklearnu probu, danas je pozvala Sjedinjene Američke Države da je priznaju kao "državu s nuklearnim oružjem".

Državna televizija Severne Koreje saopštila je da je ova zemlja sada u stanju da "postavlja nuklearne bojeve glave na balističke rakete".

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

beno

11.09.2016 13:02

Sacekajmo odgovor severne koreje,vrlo zanimljivo

ODGOVORITE
Name

Pendula

11.09.2016 13:14

Južna Koreja je u petak izvela svoju petu i dosad najveću nuklearnu probu, a međunarodna zajednica razmišlja kako da odgovori na tu probu, pa SAD razmatraju i unilateralno pooštrenje sankcija.PA VALJDA SJEVERNA KOREA!!?

ODGOVORITE