Полицијска акција у Србији: 68 приведених

Протекла два дана полиција је у склопу акције "Цунами" ухапсила 68 особа. Заплењено је 13 килограма различитих наркотика. У једном стану пронађена четири мигранта. Пронађено и наоружање, већа количина муниције као и новца.

Србија 11.09.2016 | 13:38
Полицијска акција у Србији: 68 приведених
Министар полиције Небојша Стефановић саопштио је на конференцији за новинаре у Палати "Србија" да је полиција у склопу борбе против организованог криминала спровела акцију "Цунами".

Акција је спроведена у Београду, Новом Саду, Сремској Митровици, Сомбору, Суботици, Крушевцу, Врању, Пријепољу, Пожаревцу, Сопоту и Новом Пазару, а ухапшено је 68 особа.

За приведена лица се очекује одређивање притвора јер је прикупљено довољно доказа да су осумњичени као извршиоци кривичних дела – убиство и тешко убиство, убиство у покушају, насилничко понашање, силовање, угрожавање сигурности, неовлашћено држање оружја и експлозивних материја, производња и кријумчарење наркотика, кријумчарење људи и недозвољене полне радње.

Заплењено је и 5,7 килограма опојних дрога – од тога 2,5 килограма хероина, 2,5 килограма марихуане, 700 грама амфетамина, 1.208 стабљика марихуане, 50 комада различитих наркотика у различитим облицима. Пронађене су и две лабораторије за производњу наркотика, рекао је Стефановић. Касније данас, у наставку акције, пронађено је још 500 стабљика марихуане, као и 1,7 килограма сирове марихуане и 5,4 килограма марихуане.

Бугарска криминална група

Он је "посебно истакао неке од ових заплена и хапшења чланова организованих криминалних група као што је

У акцији "Цунами" ухапшениа су четири држављанина Бугарске, припадника организоване међународне криминалне групе, која се у дужем временском периоду бави кријумчарењем наркотика према Републици Србији, за тржиште Републике Србије и касније за тржиште западне Европе, прецизирао је Стефановић.

"Приликом претреса њихових возила пронашли смо два пакета са хероином укупне масе од 2.200 грама. Укупна вредност ове заплењене дроге на уличном тржишту процењује се на преко 150.000 евра", рекао је министар.



Ухапшен силоватељ из Пиносаве

Он је додао да су у Београду полицијски службеници Полицијске управе за град Београд успели да ухапсе починиоца кривичног дела силовање Љ. М. 1957. годиште из Ниша који је иначе познат као извршилац више кривичних дела крађе, тешке крађе, угрожавања сигурности, угрожавања опасним оруђем и слично".

"Кривично дело је извршио 11. септембра 2016. године у 00,50 часова у насељу Пиносава у напуштеној кући над оштећеном П. Ј. коју је након изласка из аутобуса док се кретала ка својој кући напао са леђа, одвео у напуштену кућу и под претњом ножем извршио обљубу", навео је Стефановић.

Словенац у Новом Саду полицајцу претио убиством

Такође, у Новом Саду у сарадњи са Полицијском управом из Прокупља и Службом за сузбијање криминалитета у Руменци ухапшен словеначки држављанин П. И. из Крања због претњи убиством полицајцу, припаднику МУП-а Републике Србије".

Лабораторије за узгајање марихуане

"Заједничким радом полицијских службеника Службе за превенцију наркоманије и кријумачарења наркотика у Сомбору пронађене су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима у Апатину и Чантавиру и заплењено је том приликом 696 стабљика марихуане", рекао је Стефановић.

Он је казао да је "такође лишен слободе М. Т 1961. годиште из Стојника, при чему је пронађено око 50 стабљика марихуане у његовом поседу".

"Такође у Сомбору је ухапшена трочлана криминална група која на подручју Сомбора организовано продаје опојне дроге, амфетаминсулфат и марихуану, уз потврду наравно одузето 2,5 килограма опојне дроге марихуане и једна аутоматска пушка. Такође и два лица из Апатина код којих је пронађено 100 грама опојне дроге спид", навео је Стефановић.



Саобраћајац из Крушевца ухапшен због фалсификовања

Он је казао да је "такође у Крушевцу током реализације полицијске акције ухапшен и задржан саобраћајни полицајац С. Н. због извршених кривичних дела преваре и фалсификовања исправе".

"Он се сумњичи да је од 2013. до данас НН лицима обећавао заснивање радног односа у МУП-у Републике Србије, фалсификујући уверење о положеном ватргасном курсу и слично", навео је министар.

Како је додао, полиција је у последња два дана желела да све оне који су угрожавали безбедност - а акценат је био на онима који тргују наркотицима и који су извршиоци неких од најтежизх кривичних дела - да такве људе брзо и у складу са законом склонимо са улица.

"Нећемо дозволити да Србија буде земља у којој се лако и лагодно тргује наркотицима", закључио је Стефановић.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Абц

11.09.2016 11:28

Јос само да ријесите неразјасњена убиства и куповине вила тек онда бице те комплетни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

11.09.2016 12:37

Спектакуларна хапшења па онда и пуштање на слободу представа за грађане....

ОДГОВОРИТЕ