Policijska akcija u Srbiji: 68 privedenih

Protekla dva dana policija je u sklopu akcije "Cunami" uhapsila 68 osoba. Zaplenjeno je 13 kilograma različitih narkotika. U jednom stanu pronađena četiri migranta. Pronađeno i naoružanje, veća količina municije kao i novca.

Srbija 11.09.2016 | 13:38
Policijska akcija u Srbiji: 68 privedenih
Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" da je policija u sklopu borbe protiv organizovanog kriminala sprovela akciju "Cunami".

Akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Subotici, Kruševcu, Vranju, Prijepolju, Požarevcu, Sopotu i Novom Pazaru, a uhapšeno je 68 osoba.

Za privedena lica se očekuje određivanje pritvora jer je prikupljeno dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih dela – ubistvo i teško ubistvo, ubistvo u pokušaju, nasilničko ponašanje, silovanje, ugrožavanje sigurnosti, neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija, proizvodnja i krijumčarenje narkotika, krijumčarenje ljudi i nedozvoljene polne radnje.

Zaplenjeno je i 5,7 kilograma opojnih droga – od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima. Pronađene su i dve laboratorije za proizvodnju narkotika, rekao je Stefanović. Kasnije danas, u nastavku akcije, pronađeno je još 500 stabljika marihuane, kao i 1,7 kilograma sirove marihuane i 5,4 kilograma marihuane.

Bugarska kriminalna grupa

On je "posebno istakao neke od ovih zaplena i hapšenja članova organizovanih kriminalnih grupa kao što je

U akciji "Cunami" uhapšenia su četiri državljanina Bugarske, pripadnika organizovane međunarodne kriminalne grupe, koja se u dužem vremenskom periodu bavi krijumčarenjem narkotika prema Republici Srbiji, za tržište Republike Srbije i kasnije za tržište zapadne Evrope, precizirao je Stefanović.

"Prilikom pretresa njihovih vozila pronašli smo dva paketa sa heroinom ukupne mase od 2.200 grama. Ukupna vrednost ove zaplenjene droge na uličnom tržištu procenjuje se na preko 150.000 evra", rekao je ministar.



Uhapšen silovatelj iz Pinosave

On je dodao da su u Beogradu policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd uspeli da uhapse počinioca krivičnog dela silovanje LJ. M. 1957. godište iz Niša koji je inače poznat kao izvršilac više krivičnih dela krađe, teške krađe, ugrožavanja sigurnosti, ugrožavanja opasnim oruđem i slično".

"Krivično delo je izvršio 11. septembra 2016. godine u 00,50 časova u naselju Pinosava u napuštenoj kući nad oštećenom P. J. koju je nakon izlaska iz autobusa dok se kretala ka svojoj kući napao sa leđa, odveo u napuštenu kuću i pod pretnjom nožem izvršio obljubu", naveo je Stefanović.

Slovenac u Novom Sadu policajcu pretio ubistvom

Takođe, u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom iz Prokuplja i Službom za suzbijanje kriminaliteta u Rumenci uhapšen slovenački državljanin P. I. iz Kranja zbog pretnji ubistvom policajcu, pripadniku MUP-a Republike Srbije".

Laboratorije za uzgajanje marihuane

"Zajedničkim radom policijskih službenika Službe za prevenciju narkomanije i krijumačarenja narkotika u Somboru pronađene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima u Apatinu i Čantaviru i zaplenjeno je tom prilikom 696 stabljika marihuane", rekao je Stefanović.

On je kazao da je "takođe lišen slobode M. T 1961. godište iz Stojnika, pri čemu je pronađeno oko 50 stabljika marihuane u njegovom posedu".

"Takođe u Somboru je uhapšena tročlana kriminalna grupa koja na području Sombora organizovano prodaje opojne droge, amfetaminsulfat i marihuanu, uz potvrdu naravno oduzeto 2,5 kilograma opojne droge marihuane i jedna automatska puška. Takođe i dva lica iz Apatina kod kojih je pronađeno 100 grama opojne droge spid", naveo je Stefanović.



Saobraćajac iz Kruševca uhapšen zbog falsifikovanja

On je kazao da je "takođe u Kruševcu tokom realizacije policijske akcije uhapšen i zadržan saobraćajni policajac S. N. zbog izvršenih krivičnih dela prevare i falsifikovanja isprave".

"On se sumnjiči da je od 2013. do danas NN licima obećavao zasnivanje radnog odnosa u MUP-u Republike Srbije, falsifikujući uverenje o položenom vatrgasnom kursu i slično", naveo je ministar.

Kako je dodao, policija je u poslednja dva dana želela da sve one koji su ugrožavali bezbednost - a akcenat je bio na onima koji trguju narkoticima i koji su izvršioci nekih od najtežizh krivičnih dela - da takve ljude brzo i u skladu sa zakonom sklonimo sa ulica.

"Nećemo dozvoliti da Srbija bude zemlja u kojoj se lako i lagodno trguje narkoticima", zaključio je Stefanović.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Abc

11.09.2016 11:28

Jos samo da rijesite nerazjasnjena ubistva i kupovine vila tek onda bice te kompletni.

ODGOVORITE
Name

oko

11.09.2016 12:37

Spektakularna hapšenja pa onda i puštanje na slobodu predstava za građane....

ODGOVORITE