Вучић се састао са комесаром ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић састао се јутрос са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.

Србија 10.09.2016 | 10:25
Вучић се састао са комесаром ЕУ
Након њиховог састанка биће одржана седница Владе, а затим је планирано обраћање медијима.

После тога планиране су изјаве за медије, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу с медијима.

Како је раније саопштено из Делегације ЕУ у Србији, циљ Ханове посете Београду да разговара о даљим корацима на путу Србије ка ЕУ, као и да изрази снажну подршку Европске уније реформском програму и процесу европских интеграција Србије.

Сам Хан је рекао да са нестрпљењем очекујем састанак са Вучићем и министрима нове Владе која је изразила опредељење да настави са амбициозним реформским програмом и процесом европских интеграција.

У интервјуу за "Новости" Хан је одао признање Србији због доприноса регионалној сарадњи.

Он је истакао да је ангажман ЕУ на европском путу Србије чврст, што се огледа у отварању четири поглавља у процесу преговора о приступању.

"Наравно, тешки изазови су пред нама. То укључује агенду владавине права, где Србија сада треба да примени оно што је предвиђено акционим плановима за преговарачка поглавља 23 и 24", додао је Хан.

Упитан да ли сте задовољни тиме како се српска влада понаша у новим регионалним трзавицама, он је рекао:

"Признајем и ценим активан и конструктиван допринос Србије у очувању мира и стабилности у региону, као и њен приступ који нам је био од помоћи приликом решавања мигрантске кризе. "

Хан је допутовао у Београд синоћ и по доласку је са премијером Србије обишао Скадарлију.

Коментари / 0

Оставите коментар