Vučić se sastao sa komesarom EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Srbija 10.09.2016 | 10:25
Vučić se sastao sa komesarom EU
Nakon njihovog sastanka biće održana sednica Vlade, a zatim je planirano obraćanje medijima.

Posle toga planirane su izjave za medije, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Kako je ranije saopšteno iz Delegacije EU u Srbiji, cilj Hanove posete Beogradu da razgovara o daljim koracima na putu Srbije ka EU, kao i da izrazi snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije.

Sam Han je rekao da sa nestrpljenjem očekujem sastanak sa Vučićem i ministrima nove Vlade koja je izrazila opredeljenje da nastavi sa ambicioznim reformskim programom i procesom evropskih integracija.

U intervjuu za "Novosti" Han je odao priznanje Srbiji zbog doprinosa regionalnoj saradnji.

On je istakao da je angažman EU na evropskom putu Srbije čvrst, što se ogleda u otvaranju četiri poglavlja u procesu pregovora o pristupanju.

"Naravno, teški izazovi su pred nama. To uključuje agendu vladavine prava, gde Srbija sada treba da primeni ono što je predviđeno akcionim planovima za pregovaračka poglavlja 23 i 24", dodao je Han.

Upitan da li ste zadovoljni time kako se srpska vlada ponaša u novim regionalnim trzavicama, on je rekao:

"Priznajem i cenim aktivan i konstruktivan doprinos Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i njen pristup koji nam je bio od pomoći prilikom rešavanja migrantske krize. "

Han je doputovao u Beograd sinoć i po dolasku je sa premijerom Srbije obišao Skadarliju.

Komentari / 0

Ostavite komentar