По хитном поступку: Срби добијају ЗСО

У Бриселу ће данас бити представљен управљачки тим Заједнице српских општина, сазнаје Тањуг.

Србија 08.09.2016 | 12:02
По хитном поступку: Срби добијају ЗСО
Како Тањуг сазнаје у дипломатским изворима у Бриселу, управљачки тим ће обавестити јавност да су премијер и председник Косова, Иса Мустафа и Хшаšим Тачи, наложили хитан почетак рада на изради Статута и успостављању ЗСО.

До преокрета, будући да је формирање ЗСО блокирано у Приштини дужи временски период, дошло је након посете потпредседника САД Џозефа Бајдена.

Бајден је тада запретио Приштини политичким лидерима Косова да ратификују споразум о демаркацији са Црном Гором и омогуће формирање Заједнице српских општина на Косову или ће, како је поручио, Приштина изгубити подршку САД.

У Бриселу се истовремено наставља и технички дијалог делегација Београда и Приšтине.

Најављене теме су питање катастра, признавање диплома, слобода кретања и формирање ЗСО.

Делегацију Београда предводи директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

На челу делегације Пришšтине је министарка за дијалог са Београдом Едита Тахири.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

08.09.2016 16:06

СРБи на Косову и Метохији добијају само оно сто њима по свим Законима припада а сиптари тразе аутомобилске таблице за своју фантомску дрзаву Косово, које њима не припадају, ако су они јос увијек правно дио Р. СРБије. Пласим се најгорега, да СРБијански "политицари" сами не помогну сиптарима да они добија СВОЈУ "дрзаву". Сви "преговори" Београда и Пристине томе циљу воде. Ко це моје паре мени да врати које су годинама одузимане од моје плате за развој КиМ!

ОДГОВОРИТЕ