Po hitnom postupku: Srbi dobijaju ZSO

U Briselu će danas biti predstavljen upravljački tim Zajednice srpskih opština, saznaje Tanjug.

Srbija 08.09.2016 | 12:02
Po hitnom postupku: Srbi dobijaju ZSO
Kako Tanjug saznaje u diplomatskim izvorima u Briselu, upravljački tim će obavestiti javnost da su premijer i predsednik Kosova, Isa Mustafa i Hšašim Tači, naložili hitan početak rada na izradi Statuta i uspostavljanju ZSO.

Do preokreta, budući da je formiranje ZSO blokirano u Prištini duži vremenski period, došlo je nakon posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Bajden je tada zapretio Prištini političkim liderima Kosova da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i omoguće formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu ili će, kako je poručio, Priština izgubiti podršku SAD.

U Briselu se istovremeno nastavlja i tehnički dijalog delegacija Beograda i Prištine.

Najavljene teme su pitanje katastra, priznavanje diploma, sloboda kretanja i formiranje ZSO.

Delegaciju Beograda predvodi direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.

Na čelu delegacije Prišštine je ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

08.09.2016 16:06

SRBi na Kosovu i Metohiji dobijaju samo ono sto njima po svim Zakonima pripada a siptari traze automobilske tablice za svoju fantomsku drzavu Kosovo, koje njima ne pripadaju, ako su oni jos uvijek pravno dio R. SRBije. Plasim se najgorega, da SRBijanski "politicari" sami ne pomognu siptarima da oni dobija SVOJU "drzavu". Svi "pregovori" Beograda i Pristine tome cilju vode. Ko ce moje pare meni da vrati koje su godinama oduzimane od moje plate za razvoj KiM!

ODGOVORITE