За ким трага Интерпол: Од мисице до Мире...

На сајту Интерпола под ознаком "Wантед персонс" налази се укупно 15 жена за које је наведено да имају српско држављанство.

Свијет 07.09.2016 | 21:40
За ким трага Интерпол: Од мисице до Мире...
За већину њих, односно чак 13 жена, потерницу су расписали хрватски судови.

Од њих 13, три жене су родом из Србије, док је осталих десет рођено у Хрватској, а већини је у категорији "националност" наведена и српска и хрватска.

Међу држављанкама Србије које тражи Интерпол је и Мирјана Марковић, бивша супруга председника Југославије Слободана Милошевића. Она је једина Српкиња коју потражује домаћи суд.

Три жене рођене у Србији, поред Мирјане Марковић, које се налазе на црвеној потерници Интерпола су Нада Јанковић, Верона Дрљача и Светлана Јовановић.

За Београђанком Надом Јанковић (48) хрватски суд је расписао потерницу због преваре и фалсификовање хартија од вредности.

Суботичанка Вероноа Дрљача (55) налази се на потерници коју је расписао хрватски суд, и то због преваре у економским операцијама.

Светлану Јовановић (46) из Батајнице хрватски суд тражи због сексуалног злостављања деце.

Међу држављанкама Србије које тражи Интерпол налази се једна оптужена за сексуално злостављање деце, док се већина тражи због превара, проневере новца, фалсификовање хартија од вредности...

На списку су и Душанка Боројевић (60), родом из Костајнице (превара), Жељка Мокрицки (48) из хрватске Пожеге (превара), Милена Каран (41) из Сиска (превара), Емина Ловрић (49) из Батине (превара), Каролина Михајловић (51) из Болмана (превара), Живка Крнета 858) из Слуња (превара), Виолета Кристофферсен (38) из Осијека (превара), Јадранка Амбрековић (65) из Сиска (превара), Татијана Паравиња (33) из Задра (превара), Драгана Павловић (38) из Нове Градишке (превара).

На Интерполовом списку тражених жена однедавно је и Слободанка Тошић (30), којој је као националност уписано српско и БиХ, а за којом је потерницу расписао суд Босне и Херцеговине.

Тошићева, некадашња мис фотогеничности БиХ једина је жена која се тражи због дела из организованог криминала - умешаност у покушај убиства. Она је осуђена на две и по године затвора због саучесништва у покушају убситва Ђорђа Ждрала.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

07.09.2016 22:17

ЗАЛОСНО је цути и видјети да многи данас незнају да разликују своју народност од дрзављанства којег имају. Народност се не мозе да промјени а дрзављанство мозе. Дрзављанство се добија и стице а са народносцу сваки цовјек радја. Због незнања правог знацења ријеци са којима се слузимо није ни цуди сто у РЕПУБЛИКАМА БИВСЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ гања цорав сакаток и је... ЛУД збуњеног!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

08.09.2016 05:04

Ово је сварно страшно зар има тако црни људи у нашим земљама

ОДГОВОРИТЕ