Za kim traga Interpol: Od misice do Mire...

Na sajtu Interpola pod oznakom "Wanted persons" nalazi se ukupno 15 žena za koje je navedeno da imaju srpsko državljanstvo.

Svijet 07.09.2016 | 21:40
Za kim traga Interpol: Od misice do Mire...
Za većinu njih, odnosno čak 13 žena, poternicu su raspisali hrvatski sudovi.

Od njih 13, tri žene su rodom iz Srbije, dok je ostalih deset rođeno u Hrvatskoj, a većini je u kategoriji "nacionalnost" navedena i srpska i hrvatska.

Među državljankama Srbije koje traži Interpol je i Mirjana Marković, bivša supruga predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića. Ona je jedina Srpkinja koju potražuje domaći sud.

Tri žene rođene u Srbiji, pored Mirjane Marković, koje se nalaze na crvenoj poternici Interpola su Nada Janković, Verona Drljača i Svetlana Jovanović.

Za Beograđankom Nadom Janković (48) hrvatski sud je raspisao poternicu zbog prevare i falsifikovanje hartija od vrednosti.

Subotičanka Veronoa Drljača (55) nalazi se na poternici koju je raspisao hrvatski sud, i to zbog prevare u ekonomskim operacijama.

Svetlanu Jovanović (46) iz Batajnice hrvatski sud traži zbog seksualnog zlostavljanja dece.

Među državljankama Srbije koje traži Interpol nalazi se jedna optužena za seksualno zlostavljanje dece, dok se većina traži zbog prevara, pronevere novca, falsifikovanje hartija od vrednosti...

Na spisku su i Dušanka Borojević (60), rodom iz Kostajnice (prevara), Željka Mokricki (48) iz hrvatske Požege (prevara), Milena Karan (41) iz Siska (prevara), Emina Lovrić (49) iz Batine (prevara), Karolina Mihajlović (51) iz Bolmana (prevara), Živka Krneta 858) iz Slunja (prevara), Violeta Kristoffersen (38) iz Osijeka (prevara), Jadranka Ambreković (65) iz Siska (prevara), Tatijana Paravinja (33) iz Zadra (prevara), Dragana Pavlović (38) iz Nove Gradiške (prevara).

Na Interpolovom spisku traženih žena odnedavno je i Slobodanka Tošić (30), kojoj je kao nacionalnost upisano srpsko i BiH, a za kojom je poternicu raspisao sud Bosne i Hercegovine.

Tošićeva, nekadašnja mis fotogeničnosti BiH jedina je žena koja se traži zbog dela iz organizovanog kriminala - umešanost u pokušaj ubistva. Ona je osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva u pokušaju ubsitva Đorđa Ždrala.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

07.09.2016 22:17

ZALOSNO je cuti i vidjeti da mnogi danas neznaju da razlikuju svoju narodnost od drzavljanstva kojeg imaju. Narodnost se ne moze da promjeni a drzavljanstvo moze. Drzavljanstvo se dobija i stice a sa narodnoscu svaki covjek radja. Zbog neznanja pravog znacenja rijeci sa kojima se sluzimo nije ni cudi sto u REPUBLIKAMA BIVSE JUGOSLAVIJE ganja corav sakatok i je... LUD zbunjenog!

ODGOVORITE
Name

Munja

08.09.2016 05:04

Ovo je svarno strašno zar ima tako crni ljudi u našim zemljama

ODGOVORITE