Поклон за студента генерације из Бијељине

Народни посланик Др Златко Максимовић је у Дворовима код Бијељине посјетио студента генерације Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Ивана Ранкића и том приликом уручио му пригодан поклон, те пружио подрушку за наставак школовања и усавршавања.

Република Српска 07.09.2016 | 22:51
Поклон за студента генерације из Бијељине
Срећна је кућа Ранкића у Дворовима. Из ње је потекао Иван – паметан, вриједан и амбициозан младић, који се златним словима уписао у историју бијељинског Пољопривредног факултета са просјеком оцјена 9,57 и заслужено понио титулу студента генерације.



Његов труд и успјех препознао је народни посланик Др Златко Максимовић.



"Недавно сам сазнао да у овој честитој куци Ранкића у Дворовима живи студент који је понос Дворова, понос Бијељине, понос Републике Српске. Ја наравно подржавам таленте, ово није први пут да сам у оваквим посјетама, данас сам дошао и донио на поклон један лап-топ што је господин Иван и тражио, јер сам га питао шта му је потребно и у наредним данима сигурно ћу оваквим и сличним теланетима на територији града Бијељине далеко више помагати", рекао је за БН телевизију посланик у НС Републике Српске др Златко Максимовић.



Као студент генерације Иван је добио могућност да упише постдипломске студије на чувеном Менделовом универзитету у ческом граду Брну, на Одсјеку биотехнологија биљака и један је од 10 студената из свијета који је примљен на овај студијски програм.



"Желим да се захвалим др Максимовићу што је видио будућност у младим људима овог града, а такође и на овом поклону који ће ми много значити јер ћу тако моћи да пишем истраживачке радове даље", рекао је Ранкић.



Након Чешке, Иван планира да се своме завичају врати.



На крају свој рецепт за успјех несебично, дијели са свима...



“Много труда, рада и добро организовано вријеме да резултате", закључује Иван.

БН телевизија