Poklon za studenta generacije iz Bijeljine

Narodni poslanik Dr Zlatko Maksimović je u Dvorovima kod Bijeljine posjetio studenta generacije Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Ivana Rankića i tom prilikom uručio mu prigodan poklon, te pružio podrušku za nastavak školovanja i usavršavanja.

Republika Srpska 07.09.2016 | 22:51
Poklon za studenta generacije iz Bijeljine
Srećna je kuća Rankića u Dvorovima. Iz nje je potekao Ivan – pametan, vrijedan i ambiciozan mladić, koji se zlatnim slovima upisao u istoriju bijeljinskog Poljoprivrednog fakulteta sa prosjekom ocjena 9,57 i zasluženo ponio titulu studenta generacije.



Njegov trud i uspjeh prepoznao je narodni poslanik Dr Zlatko Maksimović.



"Nedavno sam saznao da u ovoj čestitoj kuci Rankića u Dvorovima živi student koji je ponos Dvorova, ponos Bijeljine, ponos Republike Srpske. Ja naravno podržavam talente, ovo nije prvi put da sam u ovakvim posjetama, danas sam došao i donio na poklon jedan lap-top što je gospodin Ivan i tražio, jer sam ga pitao šta mu je potrebno i u narednim danima sigurno ću ovakvim i sličnim telanetima na teritoriji grada Bijeljine daleko više pomagati", rekao je za BN televiziju poslanik u NS Republike Srpske dr Zlatko Maksimović.



Kao student generacije Ivan je dobio mogućnost da upiše postdiplomske studije na čuvenom Mendelovom univerzitetu u českom gradu Brnu, na Odsjeku biotehnologija biljaka i jedan je od 10 studenata iz svijeta koji je primljen na ovaj studijski program.



"Želim da se zahvalim dr Maksimoviću što je vidio budućnost u mladim ljudima ovog grada, a takođe i na ovom poklonu koji će mi mnogo značiti jer ću tako moći da pišem istraživačke radove dalje", rekao je Rankić.



Nakon Češke, Ivan planira da se svome zavičaju vrati.



Na kraju svoj recept za uspjeh nesebično, dijeli sa svima...



“Mnogo truda, rada i dobro organizovano vrijeme da rezultate", zaključuje Ivan.

BN televizija