Затвор и за сина Светозара Маровића

Подгорички Виши суд донио је данас правоснажну пресуду којом је Милош Маровић, син некадашњег високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, осуђен на једногодишњу казну затвора, а Драган Маровић / брат Светозара Маровића/ на седам мјесеци.

Регион 06.09.2016 | 21:00
Затвор и за сина Светозара Маровића
Правоснажном одлуком обухваћен је и извршни директор компаније "Копирајт" Александар Арменко који је осуђен на шест мјесеци затвора.

"Виши суд у Подгорици донио је пресуду којом је оптужени Милош Маровић, због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја путем помагања које је извршено на организован начин, осуђен на казну затвора од једне године и обавезан на плаћање трошкова поступка", саопштено је из подгоричког Вишег суда.

Драган Маровић је осуђен због продуженог кривичног дјела злоупотреба службеног положаја након што је усвојен споразум о признању кривице закључен између Специјалног државног тужилаштва и оптуженог.

Пресудом је "Копирајт" обавезан да општини Будва на име имовинско-правног захтјева исплати 2.191.312 евра.

"Виши суд је правном лицу `Копирајт` из Будве због продуженог кривичног дјела злоупотреба службеног положаја путем помагања, извршеног на организован начин, изрекао условну осуду којом му утврђује новчану казну од 100.000 евра и истовремено одређује да се она неће извршити ако правно лице у року од једне године не буде одговорно за ново кривично дјело", наводи се у саопштењу.

Виши суд у Подгорици усвојио је у јулу споразум о признању кривице између Милоша Маровића и Специјалног државног тужилаштва, а споразумом са Драганом Маровићем обухваћен је и Арменко.

Виши суд у Подгорици усвојио је јуче споразум о признању кривице који је бивши предсједник Србије и Црне Горе Светозар Маровић договорио са тужилаштвом, а према којем пристаје на казну од 22 мјесеца затвора и новчану казну од 50.000 евра, као и да држави Црној Гори врати 1,1 милион евра.

Споразумом је Светозар Маровић признао кривицу за продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања, извршено на организован начин и продужено кривично дјела превара, извршено на организован начин.

Коментари / 0

Оставите коментар