Zatvor i za sina Svetozara Marovića

Podgorički Viši sud donio je danas pravosnažnu presudu kojom je Miloš Marović, sin nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora, a Dragan Marović / brat Svetozara Marovića/ na sedam mjeseci.

Region 06.09.2016 | 21:00
Zatvor i za sina Svetozara Marovića
Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije "Kopirajt" Aleksandar Armenko koji je osuđen na šest mjeseci zatvora.

"Viši sud u Podgorici donio je presudu kojom je optuženi Miloš Marović, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja koje je izvršeno na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i obavezan na plaćanje troškova postupka", saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda.

Dragan Marović je osuđen zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja nakon što je usvojen sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i optuženog.

Presudom je "Kopirajt" obavezan da opštini Budva na ime imovinsko-pravnog zahtjeva isplati 2.191.312 evra.

"Viši sud je pravnom licu `Kopirajt` iz Budve zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, izvršenog na organizovan način, izrekao uslovnu osudu kojom mu utvrđuje novčanu kaznu od 100.000 evra i istovremeno određuje da se ona neće izvršiti ako pravno lice u roku od jedne godine ne bude odgovorno za novo krivično djelo", navodi se u saopštenju.

Viši sud u Podgorici usvojio je u julu sporazum o priznanju krivice između Miloša Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva, a sporazumom sa Draganom Marovićem obuhvaćen je i Armenko.

Viši sud u Podgorici usvojio je juče sporazum o priznanju krivice koji je bivši predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović dogovorio sa tužilaštvom, a prema kojem pristaje na kaznu od 22 mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 50.000 evra, kao i da državi Crnoj Gori vrati 1,1 milion evra.

Sporazumom je Svetozar Marović priznao krivicu za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršeno na organizovan način i produženo krivično djela prevara, izvršeno na organizovan način.

Komentari / 0

Ostavite komentar