Одбачени наводи Витомира Поповића

Бањалучки Универзитет категорички је одбацио све наводе које је професор Витомир Поповић навео у медијима по питању избора новог ректора Универзитета, истичући да ће то веома лако доказати у евентуалном судском поступку.

Република Српска 06.09.2016 | 20:45
Одбачени наводи Витомира Поповића
Универзитет осуђује манипулације у медијима и подсјећа јавност да Поповић није уложио жалбу на избор ректора у законом предвиђеном року и да прије наведеног избора ректора никада раније није оспоравао легитимитет Сената Универзитета у Бањалуци, наводи се у саопштењу ове високошколске установе.

"Професор Поповић као декан Правног факултета није оспорио ниједну ранију одлуку нити легитимитет Сената када је ријеч о тачкама које се тичу функционисања Правног факултета. Универзитет у Бањалуци не би желио да поступке Поповића окарактерише као непримјерену реакцију због чињенице да није изабран у ректора и што не испуњава законске услове да буде изабран трећи пут на функцију декана Правног факултета", наведено је у саопштењу.

Са Универзитета наводе да иступи Поповића у медијима свакако не иду у прилог томе, те се акт изношења неоснованих и неистинитих тврдњи може окарактерисати као покушај нарушавања угледа Универзитета у Бањалуци.

Поводом информације у медијима да је декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци Витомир Поповић поднио тужбу Окружном суду против Универзитета у Бањалуци, бањалучки Универзитет наглашава да је Сенат Универзитета на 59. сједници одржаној 4. маја изабрао професора Милана Матаругу за новог ректора Универзита, док је професор Поповић као један од канидадата за ову функцију добио укупно два од 29 гласова чланова Сената Универзитета.

У саопштењу се подсјећа, да је избор ректора Универзитета у Бањалуци провођен у три конкурсна поступка и да је сваки пут Поповићу уредно извршена достава свих докумената и обавјештења на кућну адресу и на његово радно мјесто деканат Правног факултета, а за што постоје докази на протоколу Универзитета.

"Поповић није искористио своје право и у законском року уложио приговор на Одлуку Сената о избору ректора која му је уредно достављена, већ то чини четири мјесеца након избора новог ректора Универзитета у Бањалуци", наглашава се у саопштењу.

Универзитет у Бањалуци наводи да не спори право ниједног запосленог да се обрати правосуђу Републике Српске ако сматрају да су им повријеђена одређена права.

"Није јасно зашто се професор Витомир Поповић три пута пријавио на конкурс за избор ректора, ако је у исто вријеме оспоравао легитимитет Сената", додаје се у саопштењу.

Декан Правног Факултета Универзитета у Бањалуци Витомир Поповић поднио је данас тужбу Окружном суду против овог универзитета, јер сматра да су приликом избора ректора учињене бројне повреде законских прописа и Статута.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Поповић политичар

06.09.2016 18:57

Видјећемо шта ће одлучити Окружни суд пошто је адвокат Небојша Пантић кум Поповића био предсједник Окружног суда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

06.09.2016 19:34

Небојса Пантиц никад није био председник Окрузног.Цовјек је 30 год.адвокат.

Name

дака

06.09.2016 19:00

Ста цес ти подносити срам те било преслико си и статут неке странке основао изворну сдс којој је забрањен излазак на изборе! Толико о твојој интелигенцији! Продане дусе сте и ти и сви они који се тако лако продајете а онда дрзите јос предавање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

06.09.2016 20:28

Шта му је преостало него да преписује, не само статут, већ и кобајаги неку дисертацију или " научне радове "! Па он је прва срамота овога назови друштва, с обзиром на то колико зна, а каквих се све титула лоповлуком дограбио! Зато и јесмо ту гдје смо! Вјероватно је његов студент и онај Константин Савић из Теслића, независни кандидат за начелника и магистар права, а не зна изговорити једну просту реченицу ни када би му поклонили пола Бањалуке.

Name

ссссс

06.09.2016 19:07

Нема трећег мандата корлеоне вито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лариса

06.09.2016 20:11

Путуј паценице...врати скоду и кљуцеве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразе

06.09.2016 21:00

Дакле, дакле, дакле...свака друга му дакле. Јадна ли академика из пискавице горње. Јадан је факултет којим ти уперас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

07.09.2016 14:54

Прво сазнај одакле је родом па настави...

Name

Брле

06.09.2016 21:02

Е мој поповицу, ти професор правног факултета, види се како си науцио ове нове правнике. Колико они тек не знају, када ти као професор не знас многе ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЛАЦ

07.09.2016 14:12

Овај брани раднике Бобара који су присиљени у кредит,а за то га плаћа Дарко Јеремић и Бобарова породица који имају директан интерес да им остане што више капитала и да не оду на робију,а радницима шта овај Поповић и адвокат Ристо Којић бијељински Београђанин одреде!

ОДГОВОРИТЕ