Odbačeni navodi Vitomira Popovića

Banjalučki Univerzitet kategorički je odbacio sve navode koje je profesor Vitomir Popović naveo u medijima po pitanju izbora novog rektora Univerziteta, ističući da će to veoma lako dokazati u eventualnom sudskom postupku.

Republika Srpska 06.09.2016 | 20:45
Odbačeni navodi Vitomira Popovića
Univerzitet osuđuje manipulacije u medijima i podsjeća javnost da Popović nije uložio žalbu na izbor rektora u zakonom predviđenom roku i da prije navedenog izbora rektora nikada ranije nije osporavao legitimitet Senata Univerziteta u Banjaluci, navodi se u saopštenju ove visokoškolske ustanove.

"Profesor Popović kao dekan Pravnog fakulteta nije osporio nijednu raniju odluku niti legitimitet Senata kada je riječ o tačkama koje se tiču funkcionisanja Pravnog fakulteta. Univerzitet u Banjaluci ne bi želio da postupke Popovića okarakteriše kao neprimjerenu reakciju zbog činjenice da nije izabran u rektora i što ne ispunjava zakonske uslove da bude izabran treći put na funkciju dekana Pravnog fakulteta", navedeno je u saopštenju.

Sa Univerziteta navode da istupi Popovića u medijima svakako ne idu u prilog tome, te se akt iznošenja neosnovanih i neistinitih tvrdnji može okarakterisati kao pokušaj narušavanja ugleda Univerziteta u Banjaluci.

Povodom informacije u medijima da je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović podnio tužbu Okružnom sudu protiv Univerziteta u Banjaluci, banjalučki Univerzitet naglašava da je Senat Univerziteta na 59. sjednici održanoj 4. maja izabrao profesora Milana Matarugu za novog rektora Univerzita, dok je profesor Popović kao jedan od kanidadata za ovu funkciju dobio ukupno dva od 29 glasova članova Senata Univerziteta.

U saopštenju se podsjeća, da je izbor rektora Univerziteta u Banjaluci provođen u tri konkursna postupka i da je svaki put Popoviću uredno izvršena dostava svih dokumenata i obavještenja na kućnu adresu i na njegovo radno mjesto dekanat Pravnog fakulteta, a za što postoje dokazi na protokolu Univerziteta.

"Popović nije iskoristio svoje pravo i u zakonskom roku uložio prigovor na Odluku Senata o izboru rektora koja mu je uredno dostavljena, već to čini četiri mjeseca nakon izbora novog rektora Univerziteta u Banjaluci", naglašava se u saopštenju.

Univerzitet u Banjaluci navodi da ne spori pravo nijednog zaposlenog da se obrati pravosuđu Republike Srpske ako smatraju da su im povrijeđena određena prava.

"Nije jasno zašto se profesor Vitomir Popović tri puta prijavio na konkurs za izbor rektora, ako je u isto vrijeme osporavao legitimitet Senata", dodaje se u saopštenju.

Dekan Pravnog Fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović podnio je danas tužbu Okružnom sudu protiv ovog univerziteta, jer smatra da su prilikom izbora rektora učinjene brojne povrede zakonskih propisa i Statuta.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Popović političar

06.09.2016 18:57

Vidjećemo šta će odlučiti Okružni sud pošto je advokat Nebojša Pantić kum Popovića bio predsjednik Okružnog suda

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

06.09.2016 19:34

Nebojsa Pantic nikad nije bio predsednik Okruznog.Covjek je 30 god.advokat.

Name

daka

06.09.2016 19:00

Sta ces ti podnositi sram te bilo presliko si i statut neke stranke osnovao izvornu sds kojoj je zabranjen izlazak na izbore! Toliko o tvojoj inteligenciji! Prodane duse ste i ti i svi oni koji se tako lako prodajete a onda drzite jos predavanje

ODGOVORITE
Name

Kondor

06.09.2016 20:28

Šta mu je preostalo nego da prepisuje, ne samo statut, već i kobajagi neku disertaciju ili " naučne radove "! Pa on je prva sramota ovoga nazovi društva, s obzirom na to koliko zna, a kakvih se sve titula lopovlukom dograbio! Zato i jesmo tu gdje smo! Vjerovatno je njegov student i onaj Konstantin Savić iz Teslića, nezavisni kandidat za načelnika i magistar prava, a ne zna izgovoriti jednu prostu rečenicu ni kada bi mu poklonili pola Banjaluke.

Name

sssss

06.09.2016 19:07

Nema trećeg mandata korleone vito.

ODGOVORITE
Name

Larisa

06.09.2016 20:11

Putuj pacenice...vrati skodu i kljuceve

ODGOVORITE
Name

Draze

06.09.2016 21:00

Dakle, dakle, dakle...svaka druga mu dakle. Jadna li akademika iz piskavice gornje. Jadan je fakultet kojim ti uperas

ODGOVORITE
Name

Siniša

07.09.2016 14:54

Prvo saznaj odakle je rodom pa nastavi...

Name

Brle

06.09.2016 21:02

E moj popovicu, ti profesor pravnog fakulteta, vidi se kako si naucio ove nove pravnike. Koliko oni tek ne znaju, kada ti kao profesor ne znas mnoge stvari.

ODGOVORITE
Name

ZNALAC

07.09.2016 14:12

Ovaj brani radnike Bobara koji su prisiljeni u kredit,a za to ga plaća Darko Jeremić i Bobarova porodica koji imaju direktan interes da im ostane što više kapitala i da ne odu na robiju,a radnicima šta ovaj Popović i advokat Risto Kojić bijeljinski Beograđanin odrede!

ODGOVORITE