Мићић: Без проблема у функционисању града

Без обзира на предизборну кампању, институције градске управе у Бијељини функционишу и у служби су народа, истакао је на данашњој прес конференцији градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Другачија слика је, нагласио је Мићић, у скупштини града у чијем раду постоје озбиљни проблеми.

Република Српска 06.09.2016 | 16:33
Мићић: Без проблема у функционисању града
Градска управа испуњава све своје обавезе, истакао је Мићић. Навео је да, без обзира на предизборне заврзламе, градска управа функционише веома добро.

“Прије неколико дана смо исплатили давања за социјалну заштиту, плате буџетским корисницима послали смо данас. За Град од холандске владе спремна је донација од 13 милиона КМ, да се припрема уговор о томе, као и да сутра долазе представници "Тике", испред турске Амбасаде, да би се потписао уговор о уређењу дијела корита ријеке Јања”, навео је Мићић.

За разлику од градске управе, озбиљни проблеми постоје у функционисању скупштине града, истиче први човјек Бијељине. Мићић наглашава да је већ у пар наврата пролонгирано засједање одборника што додатно кочи договоре.

“Сједница је најављивана већ два пута и биће, према мојим сазнањима, одржана тек 30. септембра. Ми смо одавно предложили да на Скуштини буде разматрано неколико ствари. Кредитно задужење од милион КМ, који нам је предложио Фонд солидарности за обнову Српске и који је веома повољан, а чиме би смо потпуно завршили Центар за социјални рад", рекао је Мићић и додао да скупштинска већина неће да прихвати оно што је пријеко потребно грађанима.

Мићић тврди да то нема никакве везе са његовим политичким поенима.

"Као другу тачку предложили смо гаранцију од 400.000 КМ да би се наставила изградња гасификације, пројекта који смо давно започели а што је политички заустављено”, навео је Мићић.

Скупштини је предложено и да се неки путеви финансирају са 100 % учешћа Града, али је нова скупштинска већина је то скинула са дневног реда, па је, каже Мићић, покренула иницијативу као своју.

Из градске управе напомињу да се у сврху предизборних обећања злоупотребљава надлежност града, као на примјер у случају легализације, гдје се поједини политичари баве легализацијом објеката, цијеном и најављују залагање појефтињена.

“Ови „експерти“ истичу да су ове процедуре скупе и да ће их они појефтинити. При томе, у својим програмима заборављају да наведу да је све што се односи на процес легализације законска регулатива, а не надлежност локалне заједнице. У складу с тим, потпуна је обмана јавности обећање да ће легализација доласком некога другога на власт бити јефтинија”, рекао је начелник Одјељење за урбанизам Миладин Ракић.

Грађани Бијељине знаће како да, на предстојећим изборима, казне одборнике скупштине града који, истиче градоначелник, не воде рачуна о становништву и њиховим потребама , него о личном интересу и финкцији.

(БН телевизија)