Mićić: Bez problema u funkcionisanju grada

Bez obzira na predizbornu kampanju, institucije gradske uprave u Bijeljini funkcionišu i u službi su naroda, istakao je na današnjoj pres konferenciji gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Drugačija slika je, naglasio je Mićić, u skupštini grada u čijem radu postoje ozbiljni problemi.

Republika Srpska 06.09.2016 | 16:33
Mićić: Bez problema u funkcionisanju grada
Gradska uprava ispunjava sve svoje obaveze, istakao je Mićić. Naveo je da, bez obzira na predizborne zavrzlame, gradska uprava funkcioniše veoma dobro.

“Prije nekoliko dana smo isplatili davanja za socijalnu zaštitu, plate budžetskim korisnicima poslali smo danas. Za Grad od holandske vlade spremna je donacija od 13 miliona KM, da se priprema ugovor o tome, kao i da sutra dolaze predstavnici "Tike", ispred turske Ambasade, da bi se potpisao ugovor o uređenju dijela korita rijeke Janja”, naveo je Mićić.

Za razliku od gradske uprave, ozbiljni problemi postoje u funkcionisanju skupštine grada, ističe prvi čovjek Bijeljine. Mićić naglašava da je već u par navrata prolongirano zasjedanje odbornika što dodatno koči dogovore.

“Sjednica je najavljivana već dva puta i biće, prema mojim saznanjima, održana tek 30. septembra. Mi smo odavno predložili da na Skuštini bude razmatrano nekoliko stvari. Kreditno zaduženje od milion KM, koji nam je predložio Fond solidarnosti za obnovu Srpske i koji je veoma povoljan, a čime bi smo potpuno završili Centar za socijalni rad", rekao je Mićić i dodao da skupštinska većina neće da prihvati ono što je prijeko potrebno građanima.

Mićić tvrdi da to nema nikakve veze sa njegovim političkim poenima.

"Kao drugu tačku predložili smo garanciju od 400.000 KM da bi se nastavila izgradnja gasifikacije, projekta koji smo davno započeli a što je politički zaustavljeno”, naveo je Mićić.

Skupštini je predloženo i da se neki putevi finansiraju sa 100 % učešća Grada, ali je nova skupštinska većina je to skinula sa dnevnog reda, pa je, kaže Mićić, pokrenula inicijativu kao svoju.

Iz gradske uprave napominju da se u svrhu predizbornih obećanja zloupotrebljava nadležnost grada, kao na primjer u slučaju legalizacije, gdje se pojedini političari bave legalizacijom objekata, cijenom i najavljuju zalaganje pojeftinjena.

“Ovi „eksperti“ ističu da su ove procedure skupe i da će ih oni pojeftiniti. Pri tome, u svojim programima zaboravljaju da navedu da je sve što se odnosi na proces legalizacije zakonska regulativa, a ne nadležnost lokalne zajednice. U skladu s tim, potpuna je obmana javnosti obećanje da će legalizacija dolaskom nekoga drugoga na vlast biti jeftinija”, rekao je načelnik Odjeljenje za urbanizam Miladin Rakić.

Građani Bijeljine znaće kako da, na predstojećim izborima, kazne odbornike skupštine grada koji, ističe gradonačelnik, ne vode računa o stanovništvu i njihovim potrebama , nego o ličnom interesu i finkciji.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Salauka

06.09.2016 14:53

Bravo Mico, svo Crnjelovo je uz tebe, vidimo se u Nedelju

ODGOVORITE
Name

Semberija

06.09.2016 15:26

Jos malo i gubite Bijeljinu.Dr. Zlatko Maksimovic uz podrsku koalicije napokon skidaju sa vlasti Micica i SDS i pogresnu politiku.Dr Zlatko Maksimovic do pobjede...

ODGOVORITE
Name

Kukic

06.09.2016 17:57

Jel neda opozicija da pustis plate ljudima u firmi. Ili bi da ti oni kampanju izfinanciraju

ODGOVORITE