Пожар уништио 1.000 хектара вегетације

Више од 1.000 хектара вегетације опустошено је у пожарима који су у понедељак избили на југу Француске, док је због пожара који данас бјесни на шпанској обали Коста Бланка, евакуисано 1.400 људи, јављају агенције.

Свијет 06.09.2016 | 13:34
Пожар уништио 1.000 хектара вегетације
Ватрогасци у Француској су у међувремену успјели да ставе ватру под контролу.

Француске власти су саопштиле да су сви пожари данас под контролом али да су ватрогасне екипе у стању приправности због јаког вјетра и изузетно топлог времена, преноси, АП.

Више пожара избило је у понедељак у подручју Марсеља и околини због чега је морало да интервенише више од 1.000 ватрогасаца.

Поручник Мишел Фали из одреда у Оду рекао је да једино страхују да ће ветар "поново распирти пламен", преносиТањуг.

АФП јавља да пожари бјесне и дуж шпанске обале при чему полиција трага за пироманом који је подметнуо ватру у близни популарног љетовалишта Бенидром, због чега је евакуисано 1.400 људи.

Стотине ватрогасаца уз помоћ авиона за гашење пожара боре се са пожаром који је почео у недељу на шпанској Коста бланка.

"Све указује да је пожар намјерно подметнут јер је избило неколико пожара на различитим мјестима", рекао је портпарол локалне полиције АФП-у.

У пожару је досада уништено више од 800 хектара земље као и неколико кућа и аутомобила, саопштила је регионална влада у Валенсији.

Већи дио шпаније изложен је "екстремном ризику" од пожара због температуре која у неким дијеловима достиже 40 степени Целзијуса.

Коментари / 0

Оставите коментар