Požar uništio 1.000 hektara vegetacije

Više od 1.000 hektara vegetacije opustošeno je u požarima koji su u ponedeljak izbili na jugu Francuske, dok je zbog požara koji danas bjesni na španskoj obali Kosta Blanka, evakuisano 1.400 ljudi, javljaju agencije.

Svijet 06.09.2016 | 13:34
Požar uništio 1.000 hektara vegetacije
Vatrogasci u Francuskoj su u međuvremenu uspjeli da stave vatru pod kontrolu.

Francuske vlasti su saopštile da su svi požari danas pod kontrolom ali da su vatrogasne ekipe u stanju pripravnosti zbog jakog vjetra i izuzetno toplog vremena, prenosi, AP.

Više požara izbilo je u ponedeljak u području Marselja i okolini zbog čega je moralo da interveniše više od 1.000 vatrogasaca.

Poručnik Mišel Fali iz odreda u Odu rekao je da jedino strahuju da će vetar "ponovo raspirti plamen", prenosiTanjug.

AFP javlja da požari bjesne i duž španske obale pri čemu policija traga za piromanom koji je podmetnuo vatru u blizni popularnog ljetovališta Benidrom, zbog čega je evakuisano 1.400 ljudi.

Stotine vatrogasaca uz pomoć aviona za gašenje požara bore se sa požarom koji je počeo u nedelju na španskoj Kosta blanka.

"Sve ukazuje da je požar namjerno podmetnut jer je izbilo nekoliko požara na različitim mjestima", rekao je portparol lokalne policije AFP-u.

U požaru je dosada uništeno više od 800 hektara zemlje kao i nekoliko kuća i automobila, saopštila je regionalna vlada u Valensiji.

Veći dio španije izložen je "ekstremnom riziku" od požara zbog temperature koja u nekim dijelovima dostiže 40 stepeni Celzijusa.

Komentari / 0

Ostavite komentar