Кога сними 'уклетом' камером лоше заврши

Сниматељ из Приједора Г. В. током последње две године, бавећи се уз стални посао и снимањем свадби, рођендана, крштења, својом камером забележио је цели низ ничим објашњивих ситуација и догађаја.

Република Српска 06.09.2016 | 08:11
Кога сними 'уклетом' камером лоше заврши
Признаје да је на крају закључио да му је "камера уклета" те ју је заменио другом.

Све је почело од једне мање свадбе на којој су гости већ у подне били под дејством алкохола или, како он каже, "добро дозирани". У једном тренутку, на столу испод шатора, угледао је полуголог човека с микрофоном у руци, пише Аваз.ба

"Био је само у гаћама и ципелама. Вукли су га да сиђе са стола, а он је стално понављао 'бууу, бууу'. Затим  је ћерку, која му је пришла да га замоли да сиђе са стола, отерао, а онда је дошла жена да га моли да иду кући. Снимио сам како је удара и избија буквално из ципела. Као у неком филму, успореном снимку... онда прилазе њена браћа и настаје општа туча, а он онако полуго трчи као луд од једног до другог аутомобила и у сваки као бик удара главом. Мом колеги поломио је ретровизор. Све сам то снимио" прича овај приједорски сниматељ.

Додаје да се сећа и свадбе коју је снимао на једном брду на којем је више од 500 званица седило накосо, за столовима који су под ведрим небом, на плус 30, били постављени низбрдо, па се оно што су пили сваког часа преливало. Каже да је свадбу снимао и суграђанину Радану Векићу, који је у мају ове године због дуга ликвидирао Милана Максимовића. Убијеноме је, истиче, истом камером снимао рођендан ћерке.

"Векићу сам снимао свадбу и крштење детета, а код Максимовића рођендан ћерке. Сећам се добро да је Векић на свадби имао око 800 гостију. Оженио се млађом женом и претпостављам да је позајмио паре за свадбу у нади да ће добро проћи с даривањем. На крају је добио мање од 5.000 марака, а уложио три пут више. И тај којег је убио био је на његовој свадби. Чудна је ствар да сам обојици снимао њима важне животне ситуације" каже овај сниматељ, преноси Аваз.ба.

Уклетом камером снимио је и велику свадбу двоје младих који су развели за мање од два месеца.

"Њена мајка изгледа да је била диригент те приче. И све фотографије, било их је око 500, откупила ми је, а онда сам чуо да су се ти младенци развели" прича Г. В.

Прича и да је један од сватова прошле године дохватио "зољу“ којом је погодио шталу.

"Када је опалио, сви смо попадали, а ја сам снимио небо" каже Г. В.

Додаје да је са многим колегама причао о овој теми и да се никоме од њих нису догађали овакви пехови. Пре месец дана купио је другу и нада се да ће с њом имати више среће и он и они које снима.

"Отказао сам неколико свадби и крштења из 'сигурносних разлога'. Рекао сам: Не требају ми ни паре, ништа ми не треба, само жива глава. Мада је то генерално тежак посао у којем те свако вуче за рукав" каже приједорски сниматељ додајући у шали да „га је неко добро проклео, можда чак и бивше жене“.

Извори: Аваз.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сара

06.09.2016 06:57

Мислим да се не би смјело ( од стране овог сниматеља, а нити од вас ) овако задирати у приватни живот ових људи који су га ангажовали И објављивати њихова имена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоx

06.09.2016 07:06

Молим дотичног господина да снима предизборне скупове СНСД-а и СДС-а. Посебно бих га замолио да прешједника снима што дуже и у што крупнијем кадру. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Гоx

06.09.2016 08:54

Свака част на коментару , само што ова његова камера " урокљива" утиче на обичан народ , политичари имају " Амајлије " у џеповима.

Name

суви

06.09.2016 07:23

камеру у руке и снимат сједнице по читавој Б И Х

ОДГОВОРИТЕ