Koga snimi 'ukletom' kamerom loše završi

Snimatelj iz Prijedora G. V. tokom poslednje dve godine, baveći se uz stalni posao i snimanjem svadbi, rođendana, krštenja, svojom kamerom zabeležio je celi niz ničim objašnjivih situacija i događaja.

Republika Srpska 06.09.2016 | 08:11
Koga snimi 'ukletom' kamerom loše završi
Priznaje da je na kraju zaključio da mu je "kamera ukleta" te ju je zamenio drugom.

Sve je počelo od jedne manje svadbe na kojoj su gosti već u podne bili pod dejstvom alkohola ili, kako on kaže, "dobro dozirani". U jednom trenutku, na stolu ispod šatora, ugledao je polugolog čoveka s mikrofonom u ruci, piše Avaz.ba

"Bio je samo u gaćama i cipelama. Vukli su ga da siđe sa stola, a on je stalno ponavljao 'buuu, buuu'. Zatim  je ćerku, koja mu je prišla da ga zamoli da siđe sa stola, oterao, a onda je došla žena da ga moli da idu kući. Snimio sam kako je udara i izbija bukvalno iz cipela. Kao u nekom filmu, usporenom snimku... onda prilaze njena braća i nastaje opšta tuča, a on onako polugo trči kao lud od jednog do drugog automobila i u svaki kao bik udara glavom. Mom kolegi polomio je retrovizor. Sve sam to snimio" priča ovaj prijedorski snimatelj.

Dodaje da se seća i svadbe koju je snimao na jednom brdu na kojem je više od 500 zvanica sedilo nakoso, za stolovima koji su pod vedrim nebom, na plus 30, bili postavljeni nizbrdo, pa se ono što su pili svakog časa prelivalo. Kaže da je svadbu snimao i sugrađaninu Radanu Vekiću, koji je u maju ove godine zbog duga likvidirao Milana Maksimovića. Ubijenome je, ističe, istom kamerom snimao rođendan ćerke.

"Vekiću sam snimao svadbu i krštenje deteta, a kod Maksimovića rođendan ćerke. Sećam se dobro da je Vekić na svadbi imao oko 800 gostiju. Oženio se mlađom ženom i pretpostavljam da je pozajmio pare za svadbu u nadi da će dobro proći s darivanjem. Na kraju je dobio manje od 5.000 maraka, a uložio tri put više. I taj kojeg je ubio bio je na njegovoj svadbi. Čudna je stvar da sam obojici snimao njima važne životne situacije" kaže ovaj snimatelj, prenosi Avaz.ba.

Ukletom kamerom snimio je i veliku svadbu dvoje mladih koji su razveli za manje od dva meseca.

"Njena majka izgleda da je bila dirigent te priče. I sve fotografije, bilo ih je oko 500, otkupila mi je, a onda sam čuo da su se ti mladenci razveli" priča G. V.

Priča i da je jedan od svatova prošle godine dohvatio "zolju“ kojom je pogodio štalu.

"Kada je opalio, svi smo popadali, a ja sam snimio nebo" kaže G. V.

Dodaje da je sa mnogim kolegama pričao o ovoj temi i da se nikome od njih nisu događali ovakvi pehovi. Pre mesec dana kupio je drugu i nada se da će s njom imati više sreće i on i oni koje snima.

"Otkazao sam nekoliko svadbi i krštenja iz 'sigurnosnih razloga'. Rekao sam: Ne trebaju mi ni pare, ništa mi ne treba, samo živa glava. Mada je to generalno težak posao u kojem te svako vuče za rukav" kaže prijedorski snimatelj dodajući u šali da „ga je neko dobro prokleo, možda čak i bivše žene“.

Izvori: Avaz.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sara

06.09.2016 06:57

Mislim da se ne bi smjelo ( od strane ovog snimatelja, a niti od vas ) ovako zadirati u privatni život ovih ljudi koji su ga angažovali I objavljivati njihova imena.

ODGOVORITE
Name

Gox

06.09.2016 07:06

Molim dotičnog gospodina da snima predizborne skupove SNSD-a i SDS-a. Posebno bih ga zamolio da prešjednika snima što duže i u što krupnijem kadru. Hvala.

ODGOVORITE
Name

re Gox

06.09.2016 08:54

Svaka čast na komentaru , samo što ova njegova kamera " urokljiva" utiče na običan narod , političari imaju " Amajlije " u džepovima.

Name

suvi

06.09.2016 07:23

kameru u ruke i snimat sjednice po čitavoj B I H

ODGOVORITE