Клуб новинара БЛ: Министар да се извини

Клуб новинара Бањалука сматра недопустивим и срамотним понашање министра трговине и туризма у Влади Републике Српске Предрага Глухаковића према новинарки бањалучке Алтернативне телевизије Јелени Граховац.

Република Српска 05.09.2016 | 14:39
Клуб новинара БЛ: Министар да се извини
Министар је након постављеног питања новинарку ухватио за руку и спустио микрофон, јер није желио да одговори.

"Клуб новинара Бањалука подсјећа министра да је посао новинара да постављају питања, свиђала се та питања саговорнику или не. Недопустиво је да новинарку хвата за руку и говори јој како би „волио да уради нешто што ваља.“ Позивамо министра Глухаковића да организује конференцију за новинаре на којој ће се извинити за своје понашање, али и омогућити новинарима да поставе оправдана питања из његовог ресора на која дуго нема одговора: уговор о продаји РК „Боска“, блокада ОЦ Јахорина, те стање у Робним резервама РС", саопштено је из Клуба новинара.

Подсјећају да је министар Глухаковић током мандата ријетко одржавао конференције за новинаре на којима би одговорио на ова и друга питања.

"Цијели догађај је снимљен и емитован , те се надамо да ће Влада Републике Српске реаговати како се овакве сцене не би понављале када новинари постављају питања министрима", стоји у допису Клуба новинара Бањалука.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ИНСТИТУЦИЈА

05.09.2016 12:52

ОД ИЗВИЊЕЊА НЕМА НИШТА. НА ВЛАСТИ ЈЕ ГО ХОШТАПЛЕР И ШЉАМ. НАРОД ЈЕ ОСТАО БЕСПОМОЋАН. КАД ПРЕДСЈЕДНИК ПЈЕВА ПОД ШАТОРИМА, МИНИСТРИ МОГУ ХВАТАТИ НОВИНАРКЕ И ПРЕДЛАГАТИ ИМ БОЉЕ ПОСЛОВЕ. НЕЋУ ДА ПЛАЋАМ ТВ ПРЕПЛАТУ ЈЕР ТЕЛЕВИЗИЈА (РТРС) ДИРЕКТНО УГРОЖАВА МОЈЕ ЗДРАВЉЕ И СПОКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цесља се салветом

05.09.2016 13:15

То је једно не описиво покварено,надобудно,примитивно и сто бих у Крајини рекли зировно створење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

05.09.2016 14:05

"Понудјац других послова" је слика насе стварности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАГИ

05.09.2016 14:07

А око цега дизу фрку, јос мало па це тразити оставке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бласко

05.09.2016 15:54

Министар је само хтјео да покрије микрофон да се не цује оно сто јој је мислио реци, друге намјере није имао.

ОДГОВОРИТЕ