Klub novinara BL: Ministar da se izvini

Klub novinara Banjaluka smatra nedopustivim i sramotnim ponašanje ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predraga Gluhakovića prema novinarki banjalučke Alternativne televizije Jeleni Grahovac.

Republika Srpska 05.09.2016 | 14:39
Klub novinara BL: Ministar da se izvini
Ministar je nakon postavljenog pitanja novinarku uhvatio za ruku i spustio mikrofon, jer nije želio da odgovori.

"Klub novinara Banjaluka podsjeća ministra da je posao novinara da postavljaju pitanja, sviđala se ta pitanja sagovorniku ili ne. Nedopustivo je da novinarku hvata za ruku i govori joj kako bi „volio da uradi nešto što valja.“ Pozivamo ministra Gluhakovića da organizuje konferenciju za novinare na kojoj će se izviniti za svoje ponašanje, ali i omogućiti novinarima da postave opravdana pitanja iz njegovog resora na koja dugo nema odgovora: ugovor o prodaji RK „Boska“, blokada OC Jahorina, te stanje u Robnim rezervama RS", saopšteno je iz Kluba novinara.

Podsjećaju da je ministar Gluhaković tokom mandata rijetko održavao konferencije za novinare na kojima bi odgovorio na ova i druga pitanja.

"Cijeli događaj je snimljen i emitovan , te se nadamo da će Vlada Republike Srpske reagovati kako se ovakve scene ne bi ponavljale kada novinari postavljaju pitanja ministrima", stoji u dopisu Kluba novinara Banjaluka.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

INSTITUCIJA

05.09.2016 12:52

OD IZVINJENJA NEMA NIŠTA. NA VLASTI JE GO HOŠTAPLER I ŠLJAM. NAROD JE OSTAO BESPOMOĆAN. KAD PREDSJEDNIK PJEVA POD ŠATORIMA, MINISTRI MOGU HVATATI NOVINARKE I PREDLAGATI IM BOLJE POSLOVE. NEĆU DA PLAĆAM TV PREPLATU JER TELEVIZIJA (RTRS) DIREKTNO UGROŽAVA MOJE ZDRAVLJE I SPOKOJ.

ODGOVORITE
Name

ceslja se salvetom

05.09.2016 13:15

To je jedno ne opisivo pokvareno,nadobudno,primitivno i sto bih u Krajini rekli zirovno stvorenje.

ODGOVORITE
Name

mami

05.09.2016 14:05

"Ponudjac drugih poslova" je slika nase stvarnosti!

ODGOVORITE
Name

GAGI

05.09.2016 14:07

A oko cega dizu frku, jos malo pa ce traziti ostavke

ODGOVORITE
Name

Blasko

05.09.2016 15:54

Ministar je samo htjeo da pokrije mikrofon da se ne cuje ono sto joj je mislio reci, druge namjere nije imao.

ODGOVORITE