Добој: За 15 дана скоро 10.000 прекршаја

На подручју Центра јавне безбједности Добој, у периоду од 16. до 31. августа 2016. године спроведена је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила.

Република Српска 05.09.2016 | 12:55
Добој: За 15 дана скоро 10.000 прекршаја
Током акције брзина кретања возила евидентирана је употребом радарског система "рамер 10".

Током акције евидентирано је укупно 9.716 прекршаја учињених прекорачењем брзине кретања возила.

Контрола брзине кретања возила радарским системом "рамер 10" врши се на путним правцима гдје се, према аналитичким показатељима, најчешће догађају саобраћајне незгоде са посљедицама по лица. 

Радарски систем "рамер 10", у дневним и ноћним условима саобраћаја, аутоматски евидентира брзину кретања возила на обје саобраћајне траке, истовремено детектује више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.

Такође, има меморију на коју полицајац не може утицати, чиме се елеиминише могућност корупције. 

Обавјештење о почињеном прекршају који је евидентиран радарским системом "рамер 10" доставља се путем поште на адресу пребивалишта власника возила. 

Центар јавне безбједности Добој апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито она која се односе на ограничења брзине кретања возила, те да не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола.

Извор: Прессрс.ба

Коментари / 0

Оставите коментар