Doboj: Za 15 dana skoro 10.000 prekršaja

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 16. do 31. avgusta 2016. godine sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Republika Srpska 05.09.2016 | 12:55
Doboj: Za 15 dana skoro 10.000 prekršaja
Tokom akcije brzina kretanja vozila evidentirana je upotrebom radarskog sistema "ramer 10".

Tokom akcije evidentirano je ukupno 9.716 prekršaja učinjenih prekoračenjem brzine kretanja vozila.

Kontrola brzine kretanja vozila radarskim sistemom "ramer 10" vrši se na putnim pravcima gdje se, prema analitičkim pokazateljima, najčešće događaju saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica. 

Radarski sistem "ramer 10", u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja, automatski evidentira brzinu kretanja vozila na obje saobraćajne trake, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Takođe, ima memoriju na koju policajac ne može uticati, čime se eleiminiše mogućnost korupcije. 

Obavještenje o počinjenom prekršaju koji je evidentiran radarskim sistemom "ramer 10" dostavlja se putem pošte na adresu prebivališta vlasnika vozila. 

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Izvor: Pressrs.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar