Мустафић стабилан и способан да свједочи

Трочлана екипа неуропсихијатара, предвођена др Зорицом Лазаревић, директорком Неуропсихијатријске клинике у Сокоцу, оценила је да је Ибран Мустафић из Сребренице, сведок Тужилаштва БиХ, у предмету који се пред Судом БиХ води против Насера Орића, ратног муслиманског команданта из Сребренице, психички сасвим стабилан и способан да сведочи, рекао нам је адвокат Душан Томић, Мустафићев правни заступник и пријатељ.

Република Српска 05.09.2016 | 12:15
Мустафић стабилан и способан да свједочи
Орићева одбрана, како каже наш саговорник, "покушала је да дискредитује и дисквалификује Мустафића као сведока, истичући да је наводно потпуно неурачунљив, што најновији налази неуропсихијатара вештака, које је ангажовала Тужилаштво БиХ, потпуно демантују".

"Орићева одбрана је желела, што је ван сваке памети, да учини неурачунљивом и књигу Ибрана Мустафића "Планирани хаос", где износи сребреничке ратне (не)прилике и улогу Орића, наводећи да је командант Сребренице лично, поред осталог, убио познатог судију Слободана Илића", каже Томић.

"Ово вештачење је велики ударац за Орићеву одбрану, утолико пре што је расветљен и случај притисака које је на српске сведоке чинио Сретен Петровић, некадашњи командант Братуначке бригаде Војске Републике Српкске, како не би теретили Насера Орића.

Томић сматра да је Муставифићева књига бацила ново светло на комплетан карактер рата, а да ће његово сведочење у предмету Насера Орића бити "значајан допринос и правди, али и истини о минулом рату у Босни и Херцеговини". Током рата у БиХ, као кадар СДА, Ибран Мустафић је био председник Извршног одбора СДА у Сребреници.

Према Томићевим речима, "биће веома занимљиво када се ускоро открије са ким је све Орић сарађивао на релацији Сребреница-Бијељина-Бањалука, од Лознице, Шапца, Сремске Митровице, Новог Сада и Београда". И та сазнања, каже наш сарадник, "открићче квази велике Србе и политичаре из неких времена, али посебно тазе бизнисмене, бивше припаднике разних безбедносних служби и њихових сарадника из света криминала".

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МОРЕ И МОРНАРИ

05.09.2016 11:32

КАД НАШ БРОД ТОНЕ, ТОНЕ И ЗВОНА ЗВОНЕ, НА ЈАРБОЛУ СТОЈИМО МИИИИИ ! ЈЕДАН ЈЕ МУСТАФИЋ. АФЕРИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

05.09.2016 11:33

Пиши пропало. Нема од тога ништа. Не ради се овдје о Насеру, јер он је у цијелој овој крвавој игри био само голуб писмоноша. Овдје су много веће звијери у игри. Имали смо стравичне видео-снимке злодјела злогласног Дудаковића, и ништа. Шета се мирније и слободније по Сарајево него војник Зелени беретки који је још од 1990 носио пушку уперену у комшију Србина. Кад би се наша Власт и јавност мало пробудила из овога бунила, можда би нешто и било. Овако, ово је скеч само за једно вече, и готово, завјеса је пала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки 2

05.09.2016 14:22

Суд БиХ је правосудна мафија ту вам не вазе докази они суде како хоце и пису ста хоце.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

06.09.2016 01:50

Погледај како муслимани бране своје суградјане. Срби би га пустили низ воду, а камо ли да се ангазују у корист одбране.

ОДГОВОРИТЕ