Mustafić stabilan i sposoban da svjedoči

Tročlana ekipa neuropsihijatara, predvođena dr Zoricom Lazarević, direktorkom Neuropsihijatrijske klinike u Sokocu, ocenila je da je Ibran Mustafić iz Srebrenice, svedok Tužilaštva BiH, u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv Nasera Orića, ratnog muslimanskog komandanta iz Srebrenice, psihički sasvim stabilan i sposoban da svedoči, rekao nam je advokat Dušan Tomić, Mustafićev pravni zastupnik i prijatelj.

Republika Srpska 05.09.2016 | 12:15
Mustafić stabilan i sposoban da svjedoči
Orićeva odbrana, kako kaže naš sagovornik, "pokušala je da diskredituje i diskvalifikuje Mustafića kao svedoka, ističući da je navodno potpuno neuračunljiv, što najnoviji nalazi neuropsihijatara veštaka, koje je angažovala Tužilaštvo BiH, potpuno demantuju".

"Orićeva odbrana je želela, što je van svake pameti, da učini neuračunljivom i knjigu Ibrana Mustafića "Planirani haos", gde iznosi srebreničke ratne (ne)prilike i ulogu Orića, navodeći da je komandant Srebrenice lično, pored ostalog, ubio poznatog sudiju Slobodana Ilića", kaže Tomić.

"Ovo veštačenje je veliki udarac za Orićevu odbranu, utoliko pre što je rasvetljen i slučaj pritisaka koje je na srpske svedoke činio Sreten Petrović, nekadašnji komandant Bratunačke brigade Vojske Republike Srpkske, kako ne bi teretili Nasera Orića.

Tomić smatra da je Mustavifićeva knjiga bacila novo svetlo na kompletan karakter rata, a da će njegovo svedočenje u predmetu Nasera Orića biti "značajan doprinos i pravdi, ali i istini o minulom ratu u Bosni i Hercegovini". Tokom rata u BiH, kao kadar SDA, Ibran Mustafić je bio predsednik Izvršnog odbora SDA u Srebrenici.

Prema Tomićevim rečima, "biće veoma zanimljivo kada se uskoro otkrije sa kim je sve Orić sarađivao na relaciji Srebrenica-Bijeljina-Banjaluka, od Loznice, Šapca, Sremske Mitrovice, Novog Sada i Beograda". I ta saznanja, kaže naš saradnik, "otkrićče kvazi velike Srbe i političare iz nekih vremena, ali posebno taze biznismene, bivše pripadnike raznih bezbednosnih službi i njihovih saradnika iz sveta kriminala".

BN televizija (V.M.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MORE I MORNARI

05.09.2016 11:32

KAD NAŠ BROD TONE, TONE I ZVONA ZVONE, NA JARBOLU STOJIMO MIIIII ! JEDAN JE MUSTAFIĆ. AFERIM.

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

05.09.2016 11:33

Пиши пропало. Нема од тога ништа. Не ради се овдје о Насеру, јер он је у цијелој овој крвавој игри био само голуб писмоноша. Овдје су много веће звијери у игри. Имали смо стравичне видео-снимке злодјела злогласног Дудаковића, и ништа. Шета се мирније и слободније по Сарајево него војник Зелени беретки који је још од 1990 носио пушку уперену у комшију Србина. Кад би се наша Власт и јавност мало пробудила из овога бунила, можда би нешто и било. Овако, ово је скеч само за једно вече, и готово, завјеса је пала.

ODGOVORITE
Name

roki 2

05.09.2016 14:22

Sud BiH je pravosudna mafija tu vam ne vaze dokazi oni sude kako hoce i pisu sta hoce.....

ODGOVORITE
Name

Brle

06.09.2016 01:50

Pogledaj kako muslimani brane svoje sugradjane. Srbi bi ga pustili niz vodu, a kamo li da se angazuju u korist odbrane.

ODGOVORITE