УС опен - Надал: Није у питању притисак! И даље имам мотивацију!

Рафаел Надал се не предаје након још једног разочаравајућег резултата.

Тенис 05.09.2016 | 17:15
УС опен - Надал: Није у питању притисак! И даље имам мотивацију!
Иако је претходних дана деловало као да се Шпанац враћа на свој препознатљив нови, Лука Пуј је показао да смо погрешили.

Двадесетдвогодишњи Француз савладао је једног од најбољих тенисера свих времена после маратона у пет сетова, у осмини финала УС Опена.

"И даље имам мотивацију да радим. Не крећем од нуле, то је позитивна ствар. Морам да поправим неке ствари", рекао је разочарани Надал.

Другу годину у низу Надал је остао без иједног Грен слем трофеја, након серије од десет година са бар једним у рукама. Штавише, Надал ове године није стигао ни до четвртфинала ни једног од три ГС која је играо, што је први пут од 2004. године.

"Наравно да сам разочаран поразом у четвртом колу турнира на којем сам осећао да сам спреман за завршницу. Али шта је, ту је. Дао сам све од себе. Трудио се. Борио до последње лоптице", истакао је Шпанац.

У мечу са Пујом је деловало као да нема довољно самопоуздања у кључним тренуцима, иако има више него довољно искуства за такве ситуације.

"Са 30 година, и после каријере какву сам имао, није питање притиска. Требало је да сервирам боље у појединим тренуцима и да нанесем више бола противнику својим ударцима. Одиграо сам прави поен, дошао у позицију да направим винер, али погрешио сам и то је то. Не може човек да излуди мислећи о таквим стварима, зар не? Деси се грешка, а проблем је што сам уопште дошао до те тачке у мечу", рекао је "Бик из Манакора".

Нема сумње да у тенису влада нови поредак, некада доминантни Надал и Роџер Федерер су сада епизодисти поред Новака Ђоковића и Ендија Марија. Али Шпанац и његов тренер/ментор/стриц Тони Надал се не предају.

"Увек смо имали повреде, то није проблем. Није велики проблем. Није му проблем ни напоран рад. Важан је процес у глави. Морамо се добро спремити и опет ствари учинити добрим", закључио јеТони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар