US open - Nadal: Nije u pitanju pritisak! I dalje imam motivaciju!

Rafael Nadal se ne predaje nakon još jednog razočaravajućeg rezultata.

Tenis 05.09.2016 | 17:15
US open - Nadal: Nije u pitanju pritisak! I dalje imam motivaciju!
Iako je prethodnih dana delovalo kao da se Španac vraća na svoj prepoznatljiv novi, Luka Puj je pokazao da smo pogrešili.

Dvadesetdvogodišnji Francuz savladao je jednog od najboljih tenisera svih vremena posle maratona u pet setova, u osmini finala US Opena.

"I dalje imam motivaciju da radim. Ne krećem od nule, to je pozitivna stvar. Moram da popravim neke stvari", rekao je razočarani Nadal.

Drugu godinu u nizu Nadal je ostao bez ijednog Gren slem trofeja, nakon serije od deset godina sa bar jednim u rukama. Štaviše, Nadal ove godine nije stigao ni do četvrtfinala ni jednog od tri GS koja je igrao, što je prvi put od 2004. godine.

"Naravno da sam razočaran porazom u četvrtom kolu turnira na kojem sam osećao da sam spreman za završnicu. Ali šta je, tu je. Dao sam sve od sebe. Trudio se. Borio do poslednje loptice", istakao je Španac.

U meču sa Pujom je delovalo kao da nema dovoljno samopouzdanja u ključnim trenucima, iako ima više nego dovoljno iskustva za takve situacije.

"Sa 30 godina, i posle karijere kakvu sam imao, nije pitanje pritiska. Trebalo je da serviram bolje u pojedinim trenucima i da nanesem više bola protivniku svojim udarcima. Odigrao sam pravi poen, došao u poziciju da napravim viner, ali pogrešio sam i to je to. Ne može čovek da izludi misleći o takvim stvarima, zar ne? Desi se greška, a problem je što sam uopšte došao do te tačke u meču", rekao je "Bik iz Manakora".

Nema sumnje da u tenisu vlada novi poredak, nekada dominantni Nadal i Rodžer Federer su sada epizodisti pored Novaka Đokovića i Endija Marija. Ali Španac i njegov trener/mentor/stric Toni Nadal se ne predaju.

"Uvek smo imali povrede, to nije problem. Nije veliki problem. Nije mu problem ni naporan rad. Važan je proces u glavi. Moramo se dobro spremiti i opet stvari učiniti dobrim", zaključio jeToni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar