Видео - Сјећање: Прву утакмицу у КЕШ/ЛШ отворили су црно-бијели...!

На дан, 4. септембра 1955, фудбалери Партизана и Спортинга одиграли су прву утакмицу у историји Купа шампиона (данашње Лига шампиона).

Фудбал 05.09.2016 | 15:30
Видео - Сјећање: Прву утакмицу у КЕШ/ЛШ отворили су црно-бијели...!
Пре тачно 61 годину, Историјски меч завршен је нерешено 3:3, а двоструки стрела за 'Црно-беле' био је Милутиновић, док је трећи гол постигао Бобек. За португалски тим

За португалски тим Мартинс је уписао два гола, а стрелац трећег гола на Националном стадиону у Лисабону био је Квим.

Партизан је у реваншу у Београду декласирао Спортинг са 5:2, а такмичење је завршио елиминацијом у четвртфиналу од мадридског Реала.

Француски лист "Л'Екип" покренуо је причу о покретању Купа шампиона иритиран писањем британске штампе да имају најбољи тим на свету – Вулверхемптон.

Енглези су сматрали да имају најбољи тим и да не треба да се такмиче са екипама са 'континента', па нису ни учесвовали у првом Купу шампиона.

Свој најбољи резултат Партизан је остварио 1966. када је у финалу поражен од Реала, који је тада освојио шесту титулу у елитном такмичењу.

Ипак, највећи успех постигла је Црвена звезда која је 1991. победом над Олимпиком из Марсеја у Барију постала првак у Купу европских шампиона.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар