Video - Sjećanje: Prvu utakmicu u KEŠ/LŠ otvorili su crno-bijeli...!

Na dan, 4. septembra 1955, fudbaleri Partizana i Sportinga odigrali su prvu utakmicu u istoriji Kupa šampiona (današnje Liga šampiona).

Fudbal 05.09.2016 | 15:30
Video - Sjećanje: Prvu utakmicu u KEŠ/LŠ otvorili su crno-bijeli...!
Pre tačno 61 godinu, Istorijski meč završen je nerešeno 3:3, a dvostruki strela za 'Crno-bele' bio je Milutinović, dok je treći gol postigao Bobek. Za portugalski tim

Za portugalski tim Martins je upisao dva gola, a strelac trećeg gola na Nacionalnom stadionu u Lisabonu bio je Kvim.

Partizan je u revanšu u Beogradu deklasirao Sporting sa 5:2, a takmičenje je završio eliminacijom u četvrtfinalu od madridskog Reala.

Francuski list "L'Ekip" pokrenuo je priču o pokretanju Kupa šampiona iritiran pisanjem britanske štampe da imaju najbolji tim na svetu – Vulverhempton.

Englezi su smatrali da imaju najbolji tim i da ne treba da se takmiče sa ekipama sa 'kontinenta', pa nisu ni učesvovali u prvom Kupu šampiona.

Svoj najbolji rezultat Partizan je ostvario 1966. kada je u finalu poražen od Reala, koji je tada osvojio šestu titulu u elitnom takmičenju.

Ipak, najveći uspeh postigla je Crvena zvezda koja je 1991. pobedom nad Olimpikom iz Marseja u Bariju postala prvak u Kupu evropskih šampiona.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar