Студенти шаљу захтјеве Влади Српске

Студенти у понедјељак у Министарство шаљу три захтјева. Између осталог, траже нови Нацрт Закона о високом образовању.

Република Српска 04.09.2016 | 21:47
Студенти шаљу захтјеве Влади Српске
Студенти у понедјељак Министарству просвјете шаљу три захтјева. Први је да се направи нови Нацрт Закона о високом образовању, јер постојећи не доноси суштинска ријешења. Други проблем је пренос бодова за студенте по Болоњи. Студенти траже и да буде продужен рок до којег стари студенти могу да заврше факултет, бар до почетка наредне универзитетске године.

Све студентске организације бањалучког Универзитета ставове су усагласили у петак на састанку у ректорату.

Ректор бањалучког Универзитета и декани свих једанаест факултета у Бањалуци имају готово идентичан став са студентима. Нацрт суштински ништа не мијења рекао је ректор Милан Матаруга.

“Што није у цјелини усаглашен са законским приједлозима и рјешењима закона о окружењу, мислећи на Словенију, Хрватску, Србију, Македонију и Црну Гору и што, једноставно, нема развоја и просперитета високог образовања, односно у највећем сегменту овакав документ сада оставља простор у високом образовању и дешавања у оваквом интензитету каква су тренутно”, став је ректора Матаруге.

Студентски захтјеви у Министарство ће бити прослијеђени у понедјељак. Након одговора Министарства слиједе наредни студентски кораци.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

реално

04.09.2016 13:16

Овај министар је скроз пролупао он се будала необразована ставља у исти ранг са универзитетским професорима и студентима.Купио је све школе у Зрењанину у седмој деценији живота.Остварује лични и страначки интерес.Обогатио се прлично за мандата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

04.09.2016 13:27

У бивсој дрзави кад студенти поставе захтјеве и Тито се усере,Ови данасње студентске организације су све у слузби резима и Додика због својих ситних лицних интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вд

04.09.2016 13:28

Министар је изгубљен у времену и простору,страначки је настројен и помаже незаконитости у просвети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

04.09.2016 15:02

Само напријед студенти. Ви сте будућност ове земље и друштва!!!

ОДГОВОРИТЕ