Studenti šalju zahtjeve Vladi Srpske

Studenti u ponedjeljak u Ministarstvo šalju tri zahtjeva. Između ostalog, traže novi Nacrt Zakona o visokom obrazovanju.

Republika Srpska 04.09.2016 | 21:47
Studenti šalju zahtjeve Vladi Srpske
Studenti u ponedjeljak Ministarstvu prosvjete šalju tri zahtjeva. Prvi je da se napravi novi Nacrt Zakona o visokom obrazovanju, jer postojeći ne donosi suštinska riješenja. Drugi problem je prenos bodova za studente po Bolonji. Studenti traže i da bude produžen rok do kojeg stari studenti mogu da završe fakultet, bar do početka naredne univerzitetske godine.

Sve studentske organizacije banjalučkog Univerziteta stavove su usaglasili u petak na sastanku u rektoratu.

Rektor banjalučkog Univerziteta i dekani svih jedanaest fakulteta u Banjaluci imaju gotovo identičan stav sa studentima. Nacrt suštinski ništa ne mijenja rekao je rektor Milan Mataruga.

“Što nije u cjelini usaglašen sa zakonskim prijedlozima i rješenjima zakona o okruženju, misleći na Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru i što, jednostavno, nema razvoja i prosperiteta visokog obrazovanja, odnosno u najvećem segmentu ovakav dokument sada ostavlja prostor u visokom obrazovanju i dešavanja u ovakvom intenzitetu kakva su trenutno”, stav je rektora Mataruge.

Studentski zahtjevi u Ministarstvo će biti proslijeđeni u ponedjeljak. Nakon odgovora Ministarstva slijede naredni studentski koraci.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

realno

04.09.2016 13:16

Ovaj ministar je skroz prolupao on se budala neobrazovana stavlja u isti rang sa univerzitetskim profesorima i studentima.Kupio je sve škole u Zrenjaninu u sedmoj deceniji života.Ostvaruje lični i stranački interes.Obogatio se prlično za mandata.

ODGOVORITE
Name

altec

04.09.2016 13:27

U bivsoj drzavi kad studenti postave zahtjeve i Tito se usere,Ovi danasnje studentske organizacije su sve u sluzbi rezima i Dodika zbog svojih sitnih licnih interesa.

ODGOVORITE
Name

vd

04.09.2016 13:28

Ministar je izgubljen u vremenu i prostoru,stranački je nastrojen i pomaže nezakonitosti u prosveti.

ODGOVORITE
Name

Podrska

04.09.2016 15:02

Samo naprijed studenti. Vi ste budućnost ove zemlje i društva!!!

ODGOVORITE