Влада: "Борба против корупције" - не ради!

Влада је, путем премијеркиног експозеа, својевремено обећала борбу против корупције. За сада су резултати под упитником. Оно што је, међутим, занимљиво јесте то на апликацијама које је Влада направила и које су требало да послуже за пријаве случајева корупције, то није могуће учинити.

Република Српска 03.09.2016 | 21:12
Влада: "Борба против корупције" -  не ради!
Намјера у борби против корупције у Републици Српској постоји, али декларативно. Цвијановићева је обећала, приликом преузимања дужности у децембру 2014. године, оштру борбу против криминала и корупције.

У међувремену апликација коју је Влада направила и поставила на званичну интернет-страницу Владе не функционише. Апликација је требало да грађанима анонимно омогући пријављивање корупције у Републици Српској. Могуће је изабрати датум и описати о каквом случају је ријеч и гдје се догодио. Међутим, није могуће послати пријаву, јер је немогуће попунити сва поља. Конкретно, немогуће је одабрати неправилност на коју се односи пријава.

Грађани у међувремену случајеве корупције пријављују невладиним организацијама. Центри цивилних иницијатива захтијевају, на основу честих пријава грађана корупције у запошљавању, измјене закона.

Апликација која не функционише намијењена је, пише на сајту Владе, за пријаву сумње на корупцију и друге неправилности у раду јавне управе.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хајван Цељаде

03.09.2016 20:34

Ја пробао, и увјерио се да не функционисе. Зато сам ствари узео у своје руке и биљезим сваки слуцај корупције од врха до дна криминогене пирамиде. Знате вец које. Да остане записано и регистровано. Злу не требало. Свако треба да поцисти испред властитог прага, па и врх пирамиде. Зато апликација не функционисе. Све првобитне пријаве односиле се на врхуску. Ето засто су је онеспособили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мало друкчије

04.09.2016 07:47

Па господо имате хиљаду других начина да пријавите корупцију. Ово је само један од начина.

Name

Ре мало друкчије

04.09.2016 21:51

Тачно је да има хиљаду начина. Али, нема се коме пријавити. Тужилаштвима се и дјеца по сокацима смију звонко и на сав глас, како то само она умију. Оно људи у МУП што се разумију у ту врсту криминала одавно је гурнут на споредни колосијек, у зарђали, нагнути и посрнули вагон који ни читав ДНС не би покренуо.

Name

Зр

03.09.2016 21:46

Рак рана овог друштва. Можда би и ова несретна премијерка предузела неке од мјере у борби против корупције но Додик се пита, па гдје ћеш на родбину, кумове, страначке колеге...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

04.09.2016 05:46

Па зар да влада омогући неком да открива њене лоповије, шта је вама?!Усијао би се интернет од пријава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СелманКРИМИ

04.09.2016 07:07

Како се борити сам против себе?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово је...

04.09.2016 07:08

...Да се цовек запита.Да ли Влада, влада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

04.09.2016 08:32

Рак рана овог друштва. Можда би несретна премијерка предузела неке мјере али Додо се пита, гдје ћеш против рођака кумова страначких колега, његових гласача итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деxтер

04.09.2016 13:09

Јел ви видите да нисте цекирали врсту корупције а оцекујете у падајуцој листи опцију ,додусе и дизајнер је требао ставити нагласак да нека од опција треба бити цекирана али колико морас бит ретардиран па да не цекирас ....

ОДГОВОРИТЕ