Vlada: "Borba protiv korupcije" - ne radi!

Vlada je, putem premijerkinog ekspozea, svojevremeno obećala borbu protiv korupcije. Za sada su rezultati pod upitnikom. Ono što je, međutim, zanimljivo jeste to na aplikacijama koje je Vlada napravila i koje su trebalo da posluže za prijave slučajeva korupcije, to nije moguće učiniti.

Republika Srpska 03.09.2016 | 21:12
Vlada: "Borba protiv korupcije" -  ne radi!
Namjera u borbi protiv korupcije u Republici Srpskoj postoji, ali deklarativno. Cvijanovićeva je obećala, prilikom preuzimanja dužnosti u decembru 2014. godine, oštru borbu protiv kriminala i korupcije.

U međuvremenu aplikacija koju je Vlada napravila i postavila na zvaničnu internet-stranicu Vlade ne funkcioniše. Aplikacija je trebalo da građanima anonimno omogući prijavljivanje korupcije u Republici Srpskoj. Moguće je izabrati datum i opisati o kakvom slučaju je riječ i gdje se dogodio. Međutim, nije moguće poslati prijavu, jer je nemoguće popuniti sva polja. Konkretno, nemoguće je odabrati nepravilnost na koju se odnosi prijava.

Građani u međuvremenu slučajeve korupcije prijavljuju nevladinim organizacijama. Centri civilnih inicijativa zahtijevaju, na osnovu čestih prijava građana korupcije u zapošljavanju, izmjene zakona.

Aplikacija koja ne funkcioniše namijenjena je, piše na sajtu Vlade, za prijavu sumnje na korupciju i druge nepravilnosti u radu javne uprave.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Hajvan Celjade

03.09.2016 20:34

Ja probao, i uvjerio se da ne funkcionise. Zato sam stvari uzeo u svoje ruke i biljezim svaki slucaj korupcije od vrha do dna kriminogene piramide. Znate vec koje. Da ostane zapisano i registrovano. Zlu ne trebalo. Svako treba da pocisti ispred vlastitog praga, pa i vrh piramide. Zato aplikacija ne funkcionise. Sve prvobitne prijave odnosile se na vrhusku. Eto zasto su je onesposobili.

ODGOVORITE
Name

malo drukčije

04.09.2016 07:47

Pa gospodo imate hiljadu drugih načina da prijavite korupciju. Ovo je samo jedan od načina.

Name

Re malo drukčije

04.09.2016 21:51

Tačno je da ima hiljadu načina. Ali, nema se kome prijaviti. Tužilaštvima se i djeca po sokacima smiju zvonko i na sav glas, kako to samo ona umiju. Ono ljudi u MUP što se razumiju u tu vrstu kriminala odavno je gurnut na sporedni kolosijek, u zarđali, nagnuti i posrnuli vagon koji ni čitav DNS ne bi pokrenuo.

Name

Zr

03.09.2016 21:46

Rak rana ovog društva. Možda bi i ova nesretna premijerka preduzela neke od mjere u borbi protiv korupcije no Dodik se pita, pa gdje ćeš na rodbinu, kumove, stranačke kolege...

ODGOVORITE
Name

Vasilije

04.09.2016 05:46

Pa zar da vlada omogući nekom da otkriva njene lopovije, šta je vama?!Usijao bi se internet od prijava!

ODGOVORITE
Name

SelmanKRIMI

04.09.2016 07:07

Kako se boriti sam protiv sebe?!?!

ODGOVORITE
Name

Ovo je...

04.09.2016 07:08

...Da se covek zapita.Da li Vlada, vlada?

ODGOVORITE
Name

Zr

04.09.2016 08:32

Rak rana ovog društva. Možda bi nesretna premijerka preduzela neke mjere ali Dodo se pita, gdje ćeš protiv rođaka kumova stranačkih kolega, njegovih glasača itd

ODGOVORITE
Name

Dexter

04.09.2016 13:09

Jel vi vidite da niste cekirali vrstu korupcije a ocekujete u padajucoj listi opciju ,doduse i dizajner je trebao staviti naglasak da neka od opcija treba biti cekirana ali koliko moras bit retardiran pa da ne cekiras ....

ODGOVORITE