Ватра пришла кућама, повријеђени ватрогасци

Пожар на планини Леотар изнад Требиња и даље је ван контроле, а ватра се вечерас приближила и насељеним мјестима.
Вјетар и неприступачан терен отежавају посао ватрогасцима. Четири ватрогасца су због тровања димом збринута у требињској болници. У гашењу пожара учествују и Оружане снаге БиХ.

Република Српска 03.09.2016 | 21:49
Ватра пришла кућама, повријеђени ватрогасци
Требињски ватрогасци већ два дана имају пуне руке посла, а у поподневним часовима ватра је уз помоћ вјетра с друге стране  поново пришла репетитору на врху Леоатара, али је он и по трећи пут успјешно одбрањен. Поажра на Леотару је ван контроле због јаког вјетра И неприступачног терена, а на територоији града Требиња само у току данашњег дана било је још седам мањих пожара који су угашени.

"Терне неприступачан, гори и даље, вјетар разбуктава ватру. Херлектоптер је почео прије сат и по да дјелује, с друге стране репетритора, колеге су дјеловале око самог репетирора. Ватра је пришла с друге стране. То су успјешно погасили. Седам пожара имали смо у околини града и самом граду. То смо ставили под контролу, један пожар смо имали на брду Загороа, колеге су изашле одмах и ставиле под контролу", казао је Славко Рудовић из Ватрогасне јединице Требиње.

 
Већ два дана на терену је око 40 људи, припадника Ватрогасне јединице Требиње, њихових колга из Ластве, као и Центра за газдовање кршом и Цивилне заштите.

"Тренутно је на тереу око 40 људи. Ситуација непромјењена читав дан, вјетар, мали учинак хеликоптера. Вјетра шири вартру", каже Драган Паранос, комнадир Ватрогасног друштва Лства.

Пожара је избио јуче послијеподне у рејону села Требијова и уз помоћ вјетра брзо се проширио на ниско растиње и шуму у планини Леотар.

Током ноћи ватра је опустошила скоро половину јужне стране планине. Сумња се да је овај пожар изазван људском непажњом, а ватргасци тврде да за сада ватра не пријетњи насељеним мјестима.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

гори

03.09.2016 18:25

Ма да гори и цијела Р.Српска заболи Додика за то. Пара нема ни за гориво а камил ста друго. Људи избори су и морате схватит да паре требају за кампању. Послије избора Додик це посадити ново дрвеце у Требињу. А и мисмо банкротирали спасавај се косе спасит мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.09.2016 19:19

Ал не само то. Ни једног коментара нема. Заболи кога за Требињем. А као сви воле Р.Српску и зивот би дали а сиједе у меканим фотељама.

Name

Јустице

03.09.2016 19:09

Са обзиром да им је директор цовјек без искуства са сумњивим квалификацијама, добро су зиви икако! Зао ми је ватрогасаца, то су хероји, са каквом опремом и у каквим условима раде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацност

03.09.2016 20:47

Људи раде колико могу да дају од себе а директор им је оспособљен и знан. Немојте писати неистине.

Name

срб

03.09.2016 20:11

Што не полете они обећани канадери са обећаног аеродрома из Требиња...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо хрсуз

03.09.2016 20:55

Додик 26.08.2012. у Требињу: хттп://www.независне.цом/новости/бих/Додик-Српска-купује-два-хеликоптера/155920 Хахаха, ОС БиХ извршио пренос надлежности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

04.09.2016 08:19

А дрвље и камење на ОС БиХ....