Ф1 - Монца: Жестоки дуели Розберга и Хамилтона!

Возачи Мерцедеса Нико Розберг и Луис Хамилтон најавили су жестоку борбу на Великој награди Италије у недељу.

Остали спортови 02.09.2016 | 20:45
Ф1 - Монца: Жестоки дуели Розберга и Хамилтона!
Немац и Британац су обележили прве тренинге у петак, прво је најбржи био Розберг са 0,203 секунде бољим временом од Хамилтона, који је потом узвратио са 0,193с предности на другом.

Само седам дана након трке у Белгији, шампионат Формуле 1 се наставља на најдуготрајнијој стази Ф1 Монци, а уочи 14. трке у сезони Хамилтон има девет бодовца више од Розберга на првом месту у генералном поретку.

Хамилтон ће покушати да оствари своју четврту победу у Монци, чиме би се на другом месту изједначио са Нелсоном Пикеом. Први је Михаел Шумахер са пет победа на славној стази.

Такође, Хамилтон би могао да се изједначи са Хуаном Мануелом Фанђом са три узастопне победе у Монци, легендарни Аргентинац је то учинио 1953, 1954 и 1955. Британац ће се у недељу борити за своју јубиларну 50. победу у Ф1.

Треће време на првом тренингу остварио је возач Ферарија Финац Кими Раиконен који је заостао више од секунде за Розбергом, док је његов клупски колега Немац Себастијан Фетел заузео четврто место.

Возач Форс Индије Мексиканац Серхио Перес остварио је пето време, док је возач Хаса Француз Роман Грожан био шести. Прву десеторицу комплетирали су Финац Валтери Ботас из Вилијамса, Холанђанин Макс Ферстапен из Ред Була, Мексиканац Естебан Гутијерес из Хаса и Аустралијанац Данијел Рикардо из Ред Була.

И на другом тренингу најбољи после Мерцедеса је опет био "домаћи" Ферари, али је овај пут Фетел био на трећем месту са око пола секунде иза Хамилтона. Иза два Ферарија се нашао тандем РБ Ферстапен и Рикардо, док је неочекивано седмо време имао Фернандо Алонсо у Мекларену.

Десети је био његов тимски колега Џенсон Батон, а између Мекларена су се нашли Валтери Ботас у Вилијамсу и Грожан.

"Били смо прилично брзи, болид се добро осећа, али мора бити савршен у свакој кривини. Први утисци су позитивни. Имали смо и лошије дане, али је Мерцедес и даље веома јак, слично као прошле године. Морамо се концентрисати на себе, а мислим да им се можемо приближити", рекао је Фетел.

У суботу ујутру од 11 часова је последњи, трећи тренинг, у 14х су квалификације, а у исто време у недељу трка на Монци за Велику награду Италије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар