F1 - Monca: Žestoki dueli Rozberga i Hamiltona!

Vozači Mercedesa Niko Rozberg i Luis Hamilton najavili su žestoku borbu na Velikoj nagradi Italije u nedelju.

Ostali sportovi 02.09.2016 | 20:45
F1 - Monca: Žestoki dueli Rozberga i Hamiltona!
Nemac i Britanac su obeležili prve treninge u petak, prvo je najbrži bio Rozberg sa 0,203 sekunde boljim vremenom od Hamiltona, koji je potom uzvratio sa 0,193s prednosti na drugom.

Samo sedam dana nakon trke u Belgiji, šampionat Formule 1 se nastavlja na najdugotrajnijoj stazi F1 Monci, a uoči 14. trke u sezoni Hamilton ima devet bodovca više od Rozberga na prvom mestu u generalnom poretku.

Hamilton će pokušati da ostvari svoju četvrtu pobedu u Monci, čime bi se na drugom mestu izjednačio sa Nelsonom Pikeom. Prvi je Mihael Šumaher sa pet pobeda na slavnoj stazi.

Takođe, Hamilton bi mogao da se izjednači sa Huanom Manuelom Fanđom sa tri uzastopne pobede u Monci, legendarni Argentinac je to učinio 1953, 1954 i 1955. Britanac će se u nedelju boriti za svoju jubilarnu 50. pobedu u F1.

Treće vreme na prvom treningu ostvario je vozač Ferarija Finac Kimi Raikonen koji je zaostao više od sekunde za Rozbergom, dok je njegov klupski kolega Nemac Sebastijan Fetel zauzeo četvrto mesto.

Vozač Fors Indije Meksikanac Serhio Peres ostvario je peto vreme, dok je vozač Hasa Francuz Roman Grožan bio šesti. Prvu desetoricu kompletirali su Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, Holanđanin Maks Ferstapen iz Red Bula, Meksikanac Esteban Gutijeres iz Hasa i Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

I na drugom treningu najbolji posle Mercedesa je opet bio "domaći" Ferari, ali je ovaj put Fetel bio na trećem mestu sa oko pola sekunde iza Hamiltona. Iza dva Ferarija se našao tandem RB Ferstapen i Rikardo, dok je neočekivano sedmo vreme imao Fernando Alonso u Meklarenu.

Deseti je bio njegov timski kolega Dženson Baton, a između Meklarena su se našli Valteri Botas u Vilijamsu i Grožan.

"Bili smo prilično brzi, bolid se dobro oseća, ali mora biti savršen u svakoj krivini. Prvi utisci su pozitivni. Imali smo i lošije dane, ali je Mercedes i dalje veoma jak, slično kao prošle godine. Moramo se koncentrisati na sebe, a mislim da im se možemo približiti", rekao je Fetel.

U subotu ujutru od 11 časova je poslednji, treći trening, u 14h su kvalifikacije, a u isto vreme u nedelju trka na Monci za Veliku nagradu Italije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar